Udland

Terrorgruppe i Nordafrika dræber fransk gidsel

Al-Qaeda i det nordlige Afrika bekræfter at have henrettet fransk gidsel som reaktion på fransk intervention.

Terrorgruppe i Nordafrika dræber fransk gidsel

I det nordlige Afrika siger al-Qaedas regionale gruppe, Aqim, at den har dræbt en franskmand, som blev taget som gidsel i det nordlige Mali for to år siden.

Gruppen truer med at dræbe andre bortførte franskmænd på grund af Frankrigs intervention i regionen.

- Alle andre gidsler er i live. Men vi kan ikke garantere deres overlevelse på grund af den franske hærs angreb på mujahedins baser, siger Aqim i en erklæring, som blev sendt til Mauretaniens nyhedsbureau, ANI.

ANI skrev tidligere på ugen, at gruppen har henrettet det franske gidsel, Philippe Verdon, ved halshugning, og det er dette drab, som Aqim nu selv har bekræftet.

Frankrigs præsident, François Hollande, bekræftede i weekenden, at den ene af de to mest højtstående al-Qaeda ledere i Mali, Abdelhamid Abou Zeid, er blevet dræbt under kampe med fransk-ledede styrker i den nordlige del af det vestafrikanske land.

Hollande "bekræfter Abdelhamid Abou Zeids død med sikkerhed under kampe ledet af franske hærstyrker i Ifoghas-bjergene i det nordlige Mali sidst i februar," hedder det i en erklæring fra Elysée-palæet.

- Drabet på en af de vigtigste ledere af al-Qaeda i det Islamiske Maghreb markerer en vigtig fase i kampen mod den terrorisme i området, hedder det videre.

Den 46-årige Abou Zeid var en af de mest radikale ledere af bevægelsen. I juni 2009 bortførte hans mænd den britiske turist Edwin Dyer. Ifølge adskillige øjenvidner halshuggede Abou Zeid ham personligt.

Abou Zeids død blev først bekendtgjort 1. marts af Tchads præsident, Idriss Deby Itno, hvis hær kæmper side om side med det franske militær.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.