Terrortiltalt havde mobiltelefon efter samråd

En terrortiltalt medhjælper til Omar Abdel El-Hussein havde en mobiltelefon i fængslet trods fokus på sagen

En af syv mobiltelefoner, som blev konfiskeret hos fire fængslede terrortiltalte formodede medhjælpere til Omar Abdel El-Hussein, blev fundet efter justitsminister Søren Pind (V) 28. januar i år ved et samråd i Folketingets retsudvalg oplyste om netop problemer med at holde mobiltelefoner ude af de tiltaltes celler.

Det oplyser Søren Pind til DR Nyheder.

Omar Abdel El-Hussein skuddræbte to personer og sårede seks betjente i februar 2015, da han angreb et debatmøde i Krudttønden og en konfirmation i Den Jødiske Synagoge i København.

- Jeg tænker, at vi åbenlyst har et problem. Det har vi haft i fængslerne i mange år, og det er vi nødt til at gøre noget ved, siger Søren Pind.

Alle terrortiltalte har forbud mod at have mobiltelefoner eller adgang til nettet, og deres besøg og breve i fængslet bliver skarpt kontrolleret.

Tirsdag får Søren Pind en redegørelse fra Kriminalforsorgen og Rigsadvokaten om sagen.

- Jeg har bedt om at få en meget klar redegørelse for, hvad der er sket. Når jeg får redegørelsen, agter jeg at agere, siger Søren Pind.

- Problemet med mobiltelefoner har stået på i mange år, og hvert år finder man mellem 1500 og 2000 mobiltelefoner i fængslerne. Jeg kommer til at sætte en meget klar stopper for det - i det omfang, det kan lade sig gøre, siger Søren Pind.

Han forklarer, at myndighederne uddanner hunde, og der er et lovforslag om kropsskannere på vej.

Radio24syv oplyser, at den nu afdøde Omar El-Hussein også havde en mobiltelefon, da han i efteråret 2014 sad varetægtsfængslet i Slagelse Arresthus for grov vold.

Det fremgår af indberetningen, som Kriminalforsorgen 25. september 2014 sendte til PET.

"Den 11. september 2014 blev der ud over en mobiltelefon også fundet en kniv hos den indsatte," står der i indberetningen, som Radio24syv kender indholdet af.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.