Terrortiltalte brødre talte ikke frit sammen

Flere telefonaflytninger indikerer, at to aarhusianske terrortiltalte brødre havde noget at skjule.

Terrortiltalte brødre talte ikke frit sammen

- Kan du snakke, eller skal jeg passe på?

Sætningen er én blandt mange, der antyder, at brødrene NW og GW, der netop nu sidder terrortiltalt i Retten i Aarhus, havde fornemmelsen af, at telefonlinjen mellem dem kunne være usikker.

- Hvorfor talte I ikke helt frit sammen?

Anklager Torben Thygesen kigger spørgende på den 19-årige NW.

- Det ved jeg ikke. Det vil jeg ikke udtale mig om, svarer han.

Op til brødrenes anholdelse i maj 2012 havde politiet aflyttet deres telefonsamtaler, som foregik, mens GW - ifølge anklageskriftet - opholdt sig i Somalia i en træningslejr kontrolleret af terrornetværket al-Shabaab.

Flere af samtalerne blev tirsdag afspillet i retten på sagens anden dag.

- Jeg har siddet sammen med nogle brødre, fordi vi skal skaffe en hel håndfuld mennesker, som...så er der lige nogle ting, som jeg ikke gider sige til dig herover, siger GW.

De to brødre er tiltalt for at arrangere og finansiere GW's ophold i træningslejren i Somalia.

GW har endnu ikke udtalt sig i retten, men ifølge telefonsamtalerne planlagde han at forlade Somalia ved hjælp af penge fra NW.

- Jeg kommer hemmeligt tilbage ind i Europa og ind i Norge. Uden mor og far ved det. Stille og roligt. Jeg kan godt klare mig i naturen. Jeg drikker vand, lyder det fra 24-årige GW.

- Jeg prøver hurtigt i den her uge at lære at bruge jagtrifler, for jeg har fundet ud af, at dem kan man skaffe i Norge. Og du, ham der broren, han ved, hvordan man laver bomber. Det går helt amok. Det siger kaboom, lyder det videre fra GW i samtalen.

- Vi skaffer en gruppe herfra (Somalia). Allah, de kommer ind i Europa, hvis...og myrder det hele. Forstår du, hvad jeg mener?, siger GW.

NW sad det meste af dagen tavs i vidneskranken og nægtede at svare på spørgsmål fra anklageren i forbindelse med de afspillede aflytninger.

Sagen fortsætter torsdag. Begge brødre nægter sig skyldige.

Der forventes at falde dom den 20. marts.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.