Danmark

Test afslører hestekød i kødboller fra Ikea

Kødboller fra Ikea indeholder spor af hestekød, oplyser Ikea. Fortsat uvist, om kødet er solgt i Danmark.

Test afslører hestekød i kødboller fra Ikea

I flere europæiske Ikea-varehuse er der blevet solgt kødboller med spor af hestekød. Det oplyser Ikea Danmark.

Det er dog endnu uvist, om kødet er solgt i Danmark.

- Jeg ved bare, at i den samlede mængde af test er der fundet nogle få indikeringer af hestekød. Men jeg ved ikke, hvilke partier det vedrører. Så jeg kan ikke svare på, om det også er de kødboller, der er gået til Danmark, siger talskvinde Tina Lindharth til Ritzau.

I en pressemeddelelse oplyser Ikea Danmark, at "baseret på de hundredvis af test, som Ikea indtil nu har modtaget svar på, er der få indikeringer af hestekød."

Mandag tog Ikea sine berømte kødboller af menuen i møbelgigantens restauranter i 24 lande, herunder i Danmark.

Det skete, fordi myndighederne i Tjekkiet oplyste, at der var spor af hestekød i en kilopose med kødboller fra Ikeas svenske leverandør, Dafgård.

Der er indtil videre foretaget hundredvis af dna-analyser af alt kød, som Ikea sælger - herunder kødboller. Analyserne fortsætter imidlertid, lyder det.

- Vi tager situationen meget alvorligt. Det er ekstremt vigtigt for os, at vores kunder kan stole på varedeklarationen på de madvarer, vi sælger og serverer, siger Tina Lindharth og fastslår:

- Sammen med vores leverandører og tredjepartseksperter er vi nu i gang med at undersøge og kortlægge, hvordan vi kan undgå lignende situationer i fremtiden.

Som følge af resultaterne fra de seneste undersøgelser har Ikea besluttet at stoppe for salg af wienerpølser i Frankrig, Spanien, Storbritannien, Irland og Portugal.

Salgsstoppet af wienerpølser omfatter dog ikke Danmark.

- Det er vigtigt at understrege, at vi her i Danmark får wienerpølser fra en anden leverandør. Hos vores leverandør er kødet testet og analyseret, og der er ingen spor af hestekød, siger Tina Lindharth.

Salgsstoppet af kødboller er fortsat gældende i alle europæiske lande med undtagelse af Norge, Rusland og Schweiz.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst