Test: Ikke alle vinterdæk er pengene værd

Stor test af årets vinterdæk. Se vinderdækkene her

Ikke alle vinterdæk på markedet er pengene værd, viser test foretaget af europæiske bilmagasiner.    Modelfoto <i>International Sport Photo   Bonn</i>

Ikke alle vinterdæk på markedet er pengene værd, viser test foretaget af europæiske bilmagasiner. Modelfoto International Sport Photo Bonn

DANMARK:Nu hvor vinteren atter nærmer sig, er det igen blevet tid til at få udskiftet dækkene, hvis man vil undgå at blive fanget i sne og sjap med sommerdæk på bilen.

Men selvom mange dæk nu til dags klarer sig godt på både tør og våd vej, er der stadig dæk i handlen, der ikke er pengene værd.
Det er resultatet af en ny stor test af vinterdæk, som en række europæiske bilmagasiner har foretaget i fællesskab.
I alt 35 vinterdæk er blevet testet med vægt på dækkenes egenskaber på våd asfalt, og resultaterne er præsenteret i tre klasser inddelt efter størrelsen på dækkene.

Den lille klasse:

Blandt dæk i størrelsen 165/70 R14 (Suzuki Swift, Skoda Fabia, Fiat Punto eller Citroën C3 m.m.) er vinderen en ny, opdateret udgave af Michelin Alpin A4, der løber med sejren foran Continental TS800.

Mellemklassen:

Blandt dæk i størrelsen 205/55 R16 (VW Golf, Peugeot 307/308, Kia Ceed og Audi A3 m.m.) er vinderen den helt nye TS850 fra Continental.

Den største klasse:

Blandt dækkene til de mindre firehjulstrækkere, der anvender dæk i størrelsen 215/65 R16 (Kia Sportage, VW Tiguan, Suzuki Grand Vitara, Nissan Qashqai og Volvo XC70) er vinderen Bridgestone Blizzak LM-80.

Få mest ud af dæktesten

Fdm.dk anbefaler, at man som køber selv dykker ned i testresultaternes detaljer for at finde frem til lige det dæk, der passer til ens behov.

Nogle dæk er bedst på tør og våd vej, andre har en lav rullemodstand, der giver et lavere brændstofforbrug, mens andre dæk har et lavt støjniveau, skriver hjemmesiden.
Se hele testen her.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.