Testcentre får styr på it-bøvl og er genåbnet

Man kan igen blive testet for coronavirus, efter at Sundhedsdatastyrelsen har fået styr på en it-fejl.

Sundhedsdatastyrelen har fået løst det problem, der lagde muligheden for coronatest ned fredag, og det er igen muligt at blive testet. (Arkivfoto)

Sundhedsdatastyrelen har fået løst det problem, der lagde muligheden for coronatest ned fredag, og det er igen muligt at blive testet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Fredag eftermiddag måtte landets corona-testcentre lukke før tid, fordi en it-fejl gjorde det umuligt at slå cpr-numre op i systemet.

Fejlen blev rettet fredag aften, og lørdag kan man igen blive testet for coronavirus, oplyser Sundhedsdatastyrelsen.

Det tekniske nedbrud betød, at Lægemiddelstyrelsen gik over til en nødprocedure for udlevering af receptpligtig medicin, hvor der midlertidigt er dispensation for kravet om elektronisk recept. Til gengæld kunne man under nedbruddet kun få udleveret akut og nødvendig medicin.

Fejlen er rettet, så recepter igen kan findes i it-systemet. Dermed ophører dispensationen for krav om recept også.

Det Fælles Medicinkort er et system, som gemmer folks medicinkort på nettet og rummer blandt andet et elektronisk receptsystem. Det bruges til at få adgang til oplysninger om borgernes medicin og vaccinationer.

Systemet bruges af hospitaler, almene praksisser og apoteker, og formålet er at forhindre fejlmedicinering.

Det er ikke første gang, der er bøvl med Det Fælles Medicinkort.

Mellem den 16. og 23. juli førte en fejl på Sundhedsplatformen til forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort, der gjorde, at blandt andre kræftpatienter fik udskrevet dobbelt dosering af medicin.

I maj 2019 havde systemet en fejl, hvor hospitaler, sygeplejersker, kommuner og almene praksisser måtte døje med lange ventetider og af og til et system, der slet ikke var tilgængeligt.

I august 2018 kom det frem, at en fejl i Det Fælles Medicinkort havde forårsaget, at der var angivet forkerte doser medicin på mærkatet på de pilleglas og -æsker, som patienter har fået udleveret på apoteket.

Senere samme år var der problemer igen, da det kom frem, at tusindvis flere recepter og lægeordinationer var fejlbehæftede.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.