Testrup får skiftet nedslidte kloakker

Millioninvestering i vand er også nået til Testrup

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

VESTHIMMERLAND:Vesthimmerlands Vands millioninvestering i bedre spildevandsrensning er også nået til Testrup ved Aalestrup. Forleden blev en ledning til overfladevand skudt under Højselv Møllevej for at skabe forbindelse til et nyt regnvandsbassin på 1000 kubikmeter.

- Hovedformålet med vor indsats i 2013 og årene fremover er at få regn - og overfladevand fra veje og befæstede arealer væk fra vore renseanlæg, siger direktør Bent Skovkær Hansen, Vesthimmerlands Vand.

Kloakarbejdet i Aalestrup vil fra 2014 bevirke, at alt overfladevand fra den vestlige bydel kan ledes uden om renseanlægget til et overrislingsareal i ådalen syd for byen.

I Farsø vil færdiggørelsen af det store forsinkelsesbassin og de større rør ved Røjbækvej bevirke, at der er kapacitet til at modtage store vandmængder i situationer med spidsbelastning og udlede vandet uden at ødelægge det mindre vandløb, der modtager vandet. Det laves efter samme princip, som man netop har lavet i Skivum.

Tidligere var det almindeligt at lede overfladevandet ned i spildevandsledningerne. Så blev såvel spildevandet som overfladevandet ledt ind i renseanlæggene.

Det betød en stor unødig belastning af renseanlæggene. I takt med at spildevand og overfladevand nu de fleste steder i Vesthimmerlands Kommune er adskilt i et tostregnet system, er den unødvendige spildevandsmængdes andel i renseanlæggene formindsket.

- Vi investerer i 2013 cirka 45 millioner kr. i forbedret spildevandsrensning og nye kloakledninger. Udgiften dækkes solidarisk af de knap 13.000 husstand, som er tilsluttet spildevandssystemet. Husstandene betaler 32,44 kr. pr. kubikmeter vand. Til gengæld får vi bedre spildevandsbehandling, der gavner såvel miljøet som værdien af de ejendomme, der er med på Vesthimmerlands Vands spildevandsledninger, fortæller Bent Skovkær Hansen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.