Nors

Teutonia løfter syv dage om ugen

Vægtløftning, styrkeløft og bodybuilding står der på skiltet til klubben, som er tredjebedst i Danmark

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

19-årige Mathias Blankholm Pedersen fra Nykøbing Mors deltog i december første gang ved DM i bænkløft. Og vandt guld i gruppen junior med et løft på 190 kilo.

Vægtløftning, styrkeløft og bodybuilding står der på skiltet ved klubben Teutonias lokaler i Nors i det tidligere herreomklædningsrum for møbelfabrikken Licentia. Dér har klubben nu holdt til i knap tre år, efter at den var startet i hallen i 2001. Ved danmarksmesterskabet i bænkpres i begyndelsen af december blev klubben med to guldmedaljer og en sølvmedalje kåret som den tredjebedste i landet. Ret imponerende for en ung klub med et samlet medlemstal på 70-80. Klubben deltager endnu ikke i turneringer, kun i konkurrencer. Og for 2009 har man nu stillet sit hold. Det består af fem medlemmer, nemlig Frederik Lund, 15 år, Peter Hove, 15 år, Søren Pedersen, 16 år, Mathias Blankholm Pedersen, 19 år, og så klubbens selvtræner og igangsætter Jan Trauelsen, der er 60 år. Sidstnævnte vandt sølv ved DM i december, mens guldmedaljerne blev taget af Frederik og Mathias Pedersen, Frederik for andet år i træk i klassen subjunior. Medlemmerne kan træne i klubbens lokaler hver dag kl. 10-11 syv dage om ugen. De har en nøgle og en kode, og der er videoovervågning i lokalerne døgnet rundt, fortæller Jan Trauelsen: - Vi har måttet bortvise et par medlemmer, fordi de brugte doping. Det skidt vil vi ganske simpelt ikke have, fastslår han og henviser til klubbens motto: "Rigtige mænd træner ... Tøsedrenge doper sig ..." Læs mere i Thisted Dagblad lørdag