Teva lokkede Lundbeck-topchef med startbonus på 123 millioner

Lundbeck-topchef fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til. Det indebar startbonus på 123 millioner kroner.

Den afgående topchef i Lundbeck, Kåre Schultz, kalder sit jobskift til den israelske kopiproducent Teva Pharmaceuticalt for et tilbud, han ikke kunne sige nej til.

Ud over nye store udfordringer, formentligt meget lange arbejdsdage og den prestige, der følger med et topjob i sværvægtsklassen, inkluderer jobskiftet også en tiltrædelsesbonus på 20 millioner dollar.

Det svarer til 123 millioner kroner med den aktuelle kurs.

Det viser en indberetning fra børsnoterede Teva Pharmaceuticals til de amerikanske myndigheder - U.S. Securities And Exchange Commission.

Dertil kommer en tiltrædelsespakke med selskabets aktier til en værdi af 30 millioner kroner.

Kåre Schultz kan desuden få udbetalt to aktiebonusser på sammenlagt 46 millioner kroner, hvis aktiekursen i Teva udvikler sig tilfredsstillende i løbet af de kommende år under hans lederskab.

Under sin ansættelse vil Kåre Schultz få en årlig grundløn på 12 millioner kroner med mulighed for at få en præstationsbaseret bonus på 140-200 procent af årslønnen.

Dertil kommer en årlig aktiepakke på i omegnen af 37 millioner kroner og andre goder. For eksempel tilskud til at flytte til Tel Aviv, hvorfra han skal varetage sit nye job.

Forventningerne til danskeren er høje hos Teva.

- Hans dokumenterede strategiske, finansielle og operationelle evner og hans stærke engagement i vækst vil øge værdien for alle interessenter og positionere Teva til succes på længere sigt, skriver Dr. Sol J. Barer, Tevas bestyrelsesformand, i en meddelelse.

Kåre Schulz blev i maj 2015 administrerende direktør for Lundbeck. Den danske medicinalvirksomhed har sat gang i processen med at finde en ny topchef. Indtil videre fortsætter Kåre Schultz på posten.

Ifølge Ritzau Finans er aktiekursen for Lundbeck steget med 216 procent, siden Kåre Schultz trådte til. Mandag falder kursen med 12,6 procent til 359,90 kroner.

Kåre Schultz var tidligere i virksomheden Novo Nordisk, hvor han blev betegnet som kronprins og et bud på en ny topchef i selskabet.

Sådan gik det ikke. Da Kåre Schultz forlod Novo i april 2015, lød hans aftrædelsesordning inklusiv en aktiebaseret bonus på knap 73 millioner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.