Aalborg

TFC-damer rykker op i 1. division

Thisted FC’s forspring i kvindeserien er nu så stort, at oprykningsbilletten er sikret

Thisted FC’s bedste damer har sikret sig oprykning til 1. division. Det skete også sidste år, men her var DBU’s oprykningsregler imod dem.  Dette er dog blevet ændret til denne sæson.Arkivfoto: Peter Mørk

Thisted FC’s bedste damer har sikret sig oprykning til 1. division. Det skete også sidste år, men her var DBU’s oprykningsregler imod dem. Dette er dog blevet ændret til denne sæson.Arkivfoto: Peter Mørk

AALBORG:Champagnepropperne sprang lørdag eftermiddag, hvor Thisted FC slog Aalborg Freja med 2-1 på udebane. Sejren blev sikret, da Mathilde Kjeldgaard bare to minutter før slutningen af den ordinære spilletid sparkede et straffespark i netmaskerne.

Forspringet på otte point fra den oprykningsgivende andenplads og ned til AaB på tredjepladsen er nu for stort for de nærmeste forfølgere.

- Det er helt fantastisk for holdet og for klubben. Det er 10 år siden, vi sidst har været i 1. division, fortæller den jublende TFC-træner Regin Iversen.

Det kunne ses hos de 11 kampklædte kvinder, der var tydeligt nervøse fra kampens start, men som kampen skred frem, fik TFC-damerne styr på nerverne, og efter 25 minutters spil bragte Lotte Haaning gæsterne foran, da hun fik et sublimt indlæg fra Christina Løgsted, men bare tre minutter inde i anden halvleg fik hjemmeholdet bragt balance i regnskabet.

- Vi havde mulighederne for at afgøre kampen i første halvleg, hvor vi spillede bedst, og vi skulle have scoret mere end ét mål, siger TFC-træneren.

Aalborg Freja fik momentum efter udligningen, men TFC formåede at holde stand. Hjemmeholdet, der ikke kunne bruge uafgjort til noget, satsede hele butikken til slut, og da Lise Kirk blev nedlagt ulovligt i feltet, sikrede Mathilde Kjeldgaard den forløsende sejr.