TFC er også for bredden

- Vi er også en klub for dem, der ikke nødvendigvis drømmer om at blive den næste Jesper Grønkjær, fastslår klubformand Michael Bjørn

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sidste år startede Thisted FC et U4-hold. Her deltager forældre sammen med deres børn ved den ugentlige træning.

THISTED:På de fleste lokale fodboldhold findes en Messi.

Det gælder også blandt spillerne på Thisted FC’s U4 hold.

Hver tirsdag træner de unge spillere på kunststofbanen på Lerpyttervej i Thisted. De fleste af spillerne er kun tre år gamle.

-I dag starter vi med at drible hen til mor og far. Kan I huske, hvordan man dribler?, spørger en forælder, der er frivillig træner for holdet.

De unge holdkammerater stiller sig op med hver sin bold og dribler den over plænen til deres mor eller far, der står på række overfor.

Nemmere at fastholde

U4-holdet startede TFC’s amatørafdeling op sidste år. Klubben håber, at de ved at tilbyde træning til lokalområdets yngste kan fastholde dem som spillere i klubben, når de bliver ældre.

- Vi tror, det er nemmere at fastholde spillere, når de bliver ældre, og andre ting som fester og kærester begynder at blive spændende, hvis de har været med i klubben, fra de var helt små, forklarer Michael Bjørn, formand for Thisted FC’s amatørafdeling.

Men træningen skal ikke nødvendigvis munde ud i professionelle spillere.

- Vi er også en klub for dem, der synes, det er sjovt at spille fodbold, men som ikke nødvendigvis drømmer om at blive den næste Jesper Grønkjær, forklarer Michael Bjørn.

Breddehold udgør 80 procent

Da DBU for nylig afholdt DM i streetfodbold på Store Torv i Thisted, var TFC ikke repræsenteret.

Klubben blev efterfølgende kritiseret for ikke at stille op til arrangementet, der havde fokus på breddefodbold.

Men Michael Bjørn understreger, at klubben har fokus på bredden.

- Mange tror, at TFC kun er for eliten. Sådan er det ikke. 80 procent af TFC udgøres af breddehold. Vi har 550-600 medlemmer i amatørafdelingen, forklarer han.

Kun for sjov

18-årige Katrine Faaborg har tidligere spillet på klubbens U18 DM pigehold.

Hun træner Thisted FC’s U9 og U10 piger, der er godt i gang med aftenens træning på bane 2A.

Katrine Faaborg begyndte at spille i klubben for flere år siden.

- Jeg startede, fordi mine veninder spillede. I starten var det kun for sjov, men efterhånden kunne jeg godt mærke, at mit målmandstalent ikke var dårligt, og så kom jeg på talentholdet, forklarer hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.