Fodbold

TFC tog sæsonens første udebanesejr

Kampen mod Skovbakken var ikke præget af flot teknisk fodbold, men hård fight sikrede thyboerne tre point

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Nielsen kunne både med fødderne og hovedet og blev dobbelt målscorer for Thisted FC.Arkivfoto: Mogens Laier

AARHUS:Lørdag eftermiddag brød Thisted FC begyndelsen på deres udebaneforbandelse ved at vinde 2-1 over topholdet Skovbakken i 2. division.

- Før kampen havde vi snakket om, at vi skulle tage alt det gode fra de sidste kampe til dagens opgør, og det gav pote, fortæller Christian Flindt-Bjerg, der dog fortæller, at lørdagens indsats på banen ikke var noget at råbe ’hurra’ for rent spillemæssigt.

- Vi stod rigtig godt på banen, men frem ad banen var vi alt for uskarpe, og det løb ofte ud i sandet for os, siger TFC-træneren, der dog kunne række armene i vejret kort før pause i jubel over Søren Nielsens føringsmål til 1-0. Bolden blev vundet af de blåhvide på midtbanen, sendt ud på kanten, og da indlægget blev slået ind over, var den skarpe TFC-frontløber hurtigst og hoppede foran både Skovbakkens målmand og forsvarsspiller, der så meget kiksede ud, da bolden blev headet i netmaskerne.

- Det var vigtigt for os at få scoret, for det gav os en slags tryghed og lod os få ro på tingene, siger Christian Flindt-Bjerg, der efter pausen kunne sætte sig endnu bedre til rette i trænersædet, da Søren Nielsen igen var på pletten og øgede thyboernes føring til 2-0.

Skovbakken fik dog reduceret godt halvvejs i anden halvleg, men tættere end at være bagud med ét mål kom århusianerne aldrig.

- I dag tror jeg bare, at vi var lige en tand skarpere og heldigere end Skovbakken, da de også sparkede på stolpen. Vi skulle dog selv have forøget vores føring med store chancer i anden halvleg, men det holdt til slut, fortæller en meget glad TFC-styrmand og fortsætter.

- Det var vigtigt for os med en udesejr, men allerede nu ser vi frem til en ny topkamp i næste uge mod Varde, konkluderer Christian Flindt-Bjerg.