Udland

Thailand optrapper tigerjagt efter to drab

Mand måtte søge tilflugt i træ, da tiger dræbte hans kone i det sydlige Thailand.

Thailand optrapper tigerjagt efter to drab

Chokerede landsbyboere i Thailand optrappede tirsdag en jagt på en tiger, som menes at have dræbt mindst to mennesker.

Den 43-årige Pranee Mahasuk blev flænset op i ansigtet og i ryggen for øjnene af sin mand, da parret tappede gummi kort før midnat mandag, siger Urupong Chanakul, som er med i ledelsen af Betong-distriktet i Yala-provinsen i det sydlige Thailand.

Han siger, at kvindens mand forsøgte at komme hende til at undsætning ved at skyde efter rovdyret, men han blev tvunget til at søge tilflugt i et træ.

- Han tilbragte hele natten i træet. Han har fortalt, at tigeren kom tilbage for at æde hans kone, så han skød mod den igen og fik jaget den væk, siger Urupong til AFP.

I sidste uge viste fodaftryk, at en fuldvoksen og en ung tiger havde været tæt på den 44-årige Hyaya Seng, som blev fundet hovedløs med store flænger hen over kroppen nær grænsen til Malaysia.

- Det er sandsynligt, at det er den samme tiger, som har dræbt begge ofre, siger Urupong, som anslår, at der er 10 kilometer mellem de to steder, hvor angrebene skete.

Myndighederne og 200 landsbyboere søger efter tigeren, men snarere for at skræmme den bort og op i det bjergrige grænseområde end for at dræbe den.

Der er i dag dag færre end 300 tigre fritlevende tigre i Thailand, siger Verdensnaturfonden, WWF.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.