Thailands hær: Sociale medier med kritisk indhold blokeres

Thailands hær advarer mod at lægge kritisk indhold på sociale medier om kuppet, der møder international kritik

Den thailandske hær siger, at den vil blokere sociale medieplatforme i landet, såfremt de indeholder opfordringer til vold eller indhold som opfordrer til modstand mod militærkuppet.

- Hvis vi finder noget, som er krænkende, vil vi suspendere mediet øjeblikkeligt og indstille de ansvarlige til retsforfølgning, lyder det i et dekret, der er sendt ud på landsdækkende tv.

Tidligere torsdag blev alle thailandske tv- og radiostationer beordret til at rydde deres planlagte program og erstatte alle udsendelser med militærets udmeldinger. Desuden er der sort skærm på alle internationale tv-kanaler - eksempelvis BBC og CNN.

Efter militærkuppet har adskillige internationale ledere udtrykt deres bekymring for udviklingen i det uroplaget land.

Den amerikanske udenrigsminister John Kerry siger, at USA overvejer at reducere både militær og andet hjælp til Thailand efter militærkuppet.

- Der er ikke nogen undskyldning for dette militærkup, siger John Kerry i en erklæring.

- Denne handling vil få negative følger for forholdet mellem USA og Thailand, specielt vores forhold til det thailandske militær. Vi revurderer vores militære bistand og andre aftaler i overensstemmelse med amerikansk lovgivning, siger den amerikanske udenrigsminister.

Thailands hærchef, general Prayuth Chan-ocha, tog torsdag kontrol over regeringen i et kup efter flere måneders politisk uro med voldsomme demonstrationer.

Militæret har derudover udstedt udgangsforbud i hele landet mellem klokken 22 og 05 natten til fredag.

Thailand har i månedsvis været plaget af regeringsfjendtlige demonstrationer - flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.