Udland

Thailands konge udskrevet efter syv måneder på hospital

Den 87-årige kong Bhumibol Adulyadej af Thailand er vendt hjem efter syv måneders indlæggelse på hospital.

Thailands konge, Bhumibol Adulyadej, er efter syv måneders indlæggelse på et hospital i Bangkok blevet udskrevet.

Verdens længst siddende monark blev i oktober 2014 indlagt på Siriraj Hospital for at få fjernet sin galdeblære, men er nu taget hjem til Klai Kangwon-paladset i kystbyen Hua Hin.

Den 87 år gamle konge viste sig for en sjælden gangs skyld offentligt i sidste uge, hvor han deltog i en ceremoni for at markere, at det var 50 år siden, han kom til magten.

Det blev vist på direkte tv, at kongen blev udskrevet fra hospitalet, og langs ruten stod kongens støtter med tårer i øjnene og råbte til monarken.

De fleste thailændere har kun prøvet at have kong Bhumibol som konge, og er bekymrede for den dag, hans søn og formodede efterfølger, kronprins Vajiralongkorn, skal overtage tronen.

Kronprinsen har aldrig opnået den samme popularitet og status som sin far, og folket frygter, at kronprins Vajiralongkorn ikke vil være i stand til at holde sammen på landet, hvis han bliver konge.

Thailand er splittet mellem politiske overbevisninger i nord og syd. I syd, hvor store dele af landets rigdom og turisme befinder sig, er man glad for kongehuset, men i nord, som er præget af landbrug og fattigdom, er man ikke meget for monarkiet, og ønsker forandring.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.