Thailands politi har anholdt endnu en person efter bombe

- Vi har anholdt endnu en mandlig mistænkt på grænsen til Cambodja, siger Thailands premierminister.

Udland 1. september 2015 10:43 - Opdateret 1. september 2015 10:43

Politiet i Thailand, der er på jagt efter de personer, som stod bag et blodigt bombeanslag i Bangkok, har foretaget endnu en anholdelse af en mistænkt udlænding i sagen.

- Vi har anholdt endnu en mandlig mistænkt i Sa Kaeo provinsen, som ligger på grænsen til Cambodja. Han er ikke thailænder, siger Thailands premierminister, Prayuth Chan-ocha.

Myndighederne i Thailand efterlyste mandag endnu to mistænkte - en udenlandsk mand og en 26-årig thailandsk kvinde - i forbindelse med bombeangrebet i hovedstaden Bangkok 17. august.

Efterlysningerne blev udsendt, efter at politiet havde fundet materialer, som kan bruges til at lave en bombe, i en lejlighed i en forstad til Bangkok.

En person er anholdt lørdag mistænkt for at have tilknytning til bombeangrebet ved et tempel. Den anholdte har ikke givet myndighederne ret mange oplysninger og er alt andet end samarbejdsvillig.

Den uidentificerede udlænding, som tilbageholdes af militæret et hemmeligt sted, blev pågrebet under en ransagning lørdag i en lejlighed i en forstad i den østlige udkant af Bangkok. Manden er medlem af en bande af menneskesmuglere.

Politiets efterforskere siger, at der i lejligheden blev fundet udstyr og materialer til fremstilling af bomber samt adskillige pas.

- Afhøringerne har ikke bragt os meget videre, da den mistænkte ikke giver os nogen brugbare oplysninger, sagde Thailands hærchef, general Udomdej Sitabutr, til nyhedsbureauet AFP, søndag.

20 mennesker blev dræbt ved bombeanslaget, som er det værste enkeltstående angreb i Thailands historie.

Myndighederne har nedtonet spekulationerne om, at angrebet var international terrorisme.

Eksplosionen 17. august rystede Erewan-helligdommen i et travlt handelsdistrikt i det centrale Bangkok. De fleste dødsofre var kinesere.

Politiet siger, at bomben meget vel kan være gengæld for den senere tids indgreb over for menneskesmuglere.

/ritzau/Reuters

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...