London

Theresa May er ny premierminister i Storbritannien

Lykønskninger strømmer ind til Storbritanniens nye regeringschef, den konservative Theresa May

Theresa May er formelt udnævnt til Storbritanniens premierminister af dronning Elizabeth II. Foto: Toby Melville, Reuters

Theresa May er formelt udnævnt til Storbritanniens premierminister af dronning Elizabeth II. Foto: Toby Melville, Reuters

LONDON:Theresa May er onsdag formelt udnævnt til Storbritanniens premierminister af dronning Elizabeth II. Det bekræfter det britiske kongehus, Buckingham Palace, ifølge BBC.

Theresa May ankom kort før klokken 18.30 dansk tid til Buckingham Palace, hvor hun mødtes med dronningen, som officielt bad hende danne regering.

Et officielt foto udsendt af Buckingham Palace viser May, der nejer for dronningen under audiensen onsdag.

Ifølge den britiske forfatning skal dronningen bede lederen af det parti, som har flertal i Underhuset, om at danne regering.

Den 59-årige konservative May har hidtil været britisk indenrigsminister.

Kort inden udnævnelsen af Theresa May havde dronningen accepteret den afgående premierministers David Camerons afskedsbegæring.

Det er 13. gang, at dronning Elizabeth II udpeger en ny britisk premierminister.

Cameron meddelte sin afgang efter den britiske EU-afstemning 23. juni, hvor et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Kort efter den officielle meddelelse om, at May nu har overtaget embedet som premierminister, strømmer lykønskningerne ind.

- Theresa overtager posten på et afgørende tidspunkt i vores historie, og jeg ser frem til at arbejde konstruktivt sammen med hende i Londons og hele Storbritanniens interesse, skriver Londons borgmester, Sadiq Khan, i en meddelelse.

Også fra Det Hvide Hus i Washington er der lykønskning til den nye britiske leder. En talsmand siger, at USA har tiltro til, at hun kan lede Storbritannien under de vanskelige forhandlinger om at forlade EU.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.