Thisted lægges under Aalborg

Regionspolitikere vil ændre sygehusstruktur på grund af lægemangel i Thy

I fremtiden skal der i Thisted stå Aalborg Universitetshospital på skiltet, foreslår regionsrådets forretningsudvalg. Arkivfoto: Bo Lehm

I fremtiden skal der i Thisted stå Aalborg Universitetshospital på skiltet, foreslår regionsrådets forretningsudvalg. Arkivfoto: Bo Lehm

THISTED:Sygehuset i Thisted skal i fremtiden ikke være en del af Regionshospital Nordjylland. Et flertal i regionsrådets forretningsudvalg indstiller til det samlede regionsråd, at sygehuset i Thisted i stedet sammenlægges med Aalborg Universitetshospital.

Begrundelsen for den nye struktur er, at det gennem de seneste måneder er blevet ekstra svært at rekruttere de nødvendige faste speciallæger og vikarer for at sikre stabil drift i Thisted. Særligt akutmodtagelsen og det medicinske område er udfordret.

- Ved at fusionere med Aalborg Universitetshospital vil hospitalet i Thisted få et mere solidt fagligt og driftsmæssigt fundament. Samtidig har vi en forventning om, at en sammenlægning med Aalborg Universitetshospital vil forbedre lægedækningen, fastslår koncerndirektør Anne Bukh, Region Nordjylland, i en pressemeddelelse.

Navnet Regionshospital Nordjylland opstod, da man - ud fra samme ønsker som de aktuelle - lagde sygehuset i Thisted sammen med det daværende Sygehus Vendsyssel med matrikler i Hjørring, Frederikshav, Skagen og Brønderslev.

Aalborg Universitetshospital omfatter i forvejen udover sygehusmatrikler forskellige steder i Aalborg også sygehusene i Farsø og Hobro.

Enhedslisten tog på mødet forbehold for partiets endelige stillingtagen til den fremtidige sygehusstruktur i Thy. Det samlede regionsråd afgør sagen 20. marts.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.