Thisted vil være boss på det sociale område

80-100 statslige arbejdspladser kan komme til at ligge i Thy, hvis socialministeren giver Thisted Kommune en stor tilsynsopgave

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) mener Thisted Kommune er klædt på til at påtage sig opgaven som tilsynsmyndighed. Hun ser samtidig 80-100 statslige arbejdspladser i opgaven. Arkivfoto

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) mener Thisted Kommune er klædt på til at påtage sig opgaven som tilsynsmyndighed. Hun ser samtidig 80-100 statslige arbejdspladser i opgaven. Arkivfoto

THISTED:Socialminister Karen Hækkerup (S) modtager snarest et brev fra borgmester Lene Kjelgaard Jensen (S), hvor hun på byrådets vegne redegør for, hvorfor Thisted Kommune er parat til at være hjemsted for et af de fem socialtilsyn, der oprettes næste år til at dække hele landet.

- Vi løser allerede tilsynsopgaven i dag, og fagligt set har vi et fundament, der gør, at jeg tror på, at vi kan løfte opgaven, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Forslaget om at flytte det sociale tilsyn væk fra kommunerne er bestemt ikke groet i Lene Kjelgaard Jensens have.

- Vi ville gerne have fortsat som nu, fordi vi mener, der er en kvalitet i at fastholde den nære dialog med plejefamilierne. Det betyder også, at vi kan finde de rigtige tilbud til de rigtige børn, siger hun.

Udspillet fra socialministeren er kommet på baggrund af en række alvorlige sager (blandt andet i Rebild, Brønderslev, Esbjerg og Tønder) om kommuners svigtende indsats overfor børn, der har været udsat for overgreb eller misrøgt.

”Det er en kompleks og krævende opgave - og et stort ansvar - at godkende og føre tilsyn med de tilbud, hvor nogle af samfundets allersvageste bor”, står der i udspillet ”Et nyt socialtilsyn”.

Kommunerne i Region Nordjylland mødtes for en måneds tid siden for at drøfte placeringen af den nye tilsynsmyndighed, men det lykkedes ikke at blive enige om en løsning. Syv ud af 11 kommuner viste sig at være interesserede, deriblandt Thisted Kommune.

- Det er jo også et spørgsmål om arbejdspladser, siger Lene Kjelgaard Jensen, der anslår, at der kan blive tale om 80-100 job.

I oplægget til tilsynsreformen står der, at de personer, som fører tilsyn med tilbuddene, skal ”have en stærk faglig indsigt i blandt andet økonomi, jura, pædagogik og socialfaglighed”.

Borgmesteren er ikke i tvivl om, at man vil kunne tiltrække kvalificerede medarbejdere, hvis tilsynsopgaven blev lagt i Thy.

- Den rigtige opgave vil altid kunne tiltrække de rigtige folk - specielt i den nuværende beskæftigelsessituation. Desuden er det et arbejde, hvor man er meget i felten. Medarbejderne skal jo dække hele Nordjylland.

Thisted Kommune har i øjeblikket seks ansatte til at føre tilsyn med sociale opholdssteder og plejefamilier. Der byttes med Morsø Kommune, når det drejer sig om opholdsstederne, som der er otte af i Thisted Kommune. Desuden er der 150 plejefamilier.

Morsø Kommunes økonomiudvalg har i øvrigt valgt at støtte Thisteds kandidatur.

Hvis Thisted Kommune får opgaven, er det en tilsynsenhed fra en anden region, der skal føre socialt tilsyn med plejefamilier og opholdssteder i Thisted Kommune.

Socialministeren ventes at udpege tilsynsmyndigheden i Region Nordjylland i januar.

1. november næste år skal reformen træde i kraft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.