75 stemmer fyldte kirken

Musikskolestuderende gav koncert i Vestervig

Pernille K. Damsgaard og Diana Holm
En gang om året holder Vestervig Kirkemusikskole koncert. Denne gang deltog 75 studerende fra de tre afdelinger Vestervig, Aalborg og Aarhus. Tine Fenger Thomsen, som er rektor for skolen, spillede på orglet, mens dirigenten Henrik Skærbæk Jespersen, som er domorganist i Haderslev, sørgede for at svinge taktstokken.
Vestervig 10. marts 2018 18:35

VESTERVIG: En gang om året har man mulighed for at høre de sang- og orgelstuderende, som er tilknyttet Vestervig Musikskole, når de giver koncert i Vestervig Kirke. Det gjorde de 75 studerende lørdag eftermiddag og helt op til koncerten stod den på prøver og atter prøver. Koncerten er en del af deres pensum.

- De skal have 18 timers korsang årligt, og da vi jo ofte har meget mindre grupper studerende, ja så samler vi dem alle en gang, sagde Tine Fenger Thomsen, der er rektor for Vestervig Musikskole og tidligere organist i Vestervig Kirke.

Weekenden har også en social funktion, da faget er præget af soloundervisning.

- På den måde skaber denne weekend et godt studiemiljø, sagde Tine Fenger Thomsen.

Koret sang en blanding af klassiske korsatser og nykomponeret dansk kormusik. Noget a capella andet med akkompagnement. Mens Tine Fenger Thomsen holdt en pause fra tangenterne, sang koret et stykke af renæssancekomponisten Palestrina. Det var nærmest som om, at taget løftede sig.

Laura Helene Hansen, Randers, på 22 år er slet ikke i tvivl om, at det fag lige er hende.

- Jeg har altid elsket kirkemusik. Rent teknisk er det svært, men jeg har fået mange gode værktøjer her, siger Laura Helene Hansen, som tidligere har sunget rytmisk musik og opera.

Kim Bernt Jensen har også en rytmisk baggrund som musiker, da han har spillet i bigband. Lidt ved en tilfældighed kom han til at sidde bag orglet, og han har nu fungeret som organist i fem år i Ranum. Nu er han i gang med uddannelsen, og der giver en weekend som denne ekstra blod på tanden.

- Vi suger bare til os. Det er simpelthen bare så livsbekræftende at deltage her, sagde Kim Bernt Jensen.

Dirigenten var domorganisten i Haderslev, Henrik Skærbæk Jespersen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...