Beredskabsstyrelsen holder på 69 værnepligtige

De unge skal ikke rende rundt på værtshuse og diskoteker i weekenden og derved risikere at pådrage sig corona

- Vi holder vores 69 værnepligtige på kasernen. Foreløbig for den kommende weekend, siger Lennart Kvist Sørensen, chef for Beredskabstyrelsen Nordjylland i Thisted. Arkivfoto: Peter Mørk

- Vi holder vores 69 værnepligtige på kasernen. Foreløbig for den kommende weekend, siger Lennart Kvist Sørensen, chef for Beredskabstyrelsen Nordjylland i Thisted. Arkivfoto: Peter Mørk

THISTED:- Vi har inddraget vores værnepligtiges orlov den kommende weekend, så de er på centret og ikke tager hjem. Det er for at sikre vores beredskabs robusthed.

Sådan siger Lennart Kvist Sørensen, chef for Beredskabsstyrelsen Nordjylland i Thisted. De fem kaserner, som på landsplan sorterer under styrelsen har i lyset af corona, uddanner tilsammen 420 værnepligtige om året til redningsspecialister. Det er besluttet at holde dem på kasernerne for i mindst muligt omfang at udsætte dem for smittefare fra corona.

- Hos os drejer det sig om 69 værnepligtige fordelt på tre hold. Vi vil være sikre på, at de ikke løber rundt i byen i weekenden og indsamler en masse virus. De skal være fit for fight i den alvorlige beredskabssituation, samfundet lige nu står i, siger Lennart Kvist Sørensen.

Han tilføjer, at to medarbejdere på centret på Simons Bakke er sendt hjem frivilligt, fordi de har været udsat for smitterisiko.

- Det er ren forebyggelse. De pågældende har i andet eller tredje led været udsat for en risiko. Vi går med livrem og seler i denne situation, så vi kan være klar, når andre har brug for vores hjælp, siger beredskabschefen.

Ud over dette er der ikke indført restriktioner for den faste stab.

- Vi tænker os grundigt om og sørger for, at der er synergi i vagtplanen. Lige som alle andre offentlige instanser tager vi vores forholdsregler og sørger for, at der håndsprit i alle køretøjer. Vi holder så vidt muligt afstand fra hinanden, og vores kantine serverer hele retter, så folk ikke står og blander bakterier ved en buffet, siger Lennart Kvist Sørensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.