Arbejder på højtryk for at genåbne børnetilbud

I Thisted Kommune satser man på at kunne åbne både daginstitutioner og skoletilbud for de yngste elever 15. april - i Morsø Kommune er der ikke meldt en dato ud endnu

Både i Thisted og Morsø kommuner arbejdes der lige nu på højtryk for at kunne genåbne daginstitutioner, som her Sydmors Børnehus, og de yngste årgange i skolerne igen efter påske. Arkivfoto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Både i Thisted og Morsø kommuner arbejdes der lige nu på højtryk for at kunne genåbne daginstitutioner, som her Sydmors Børnehus, og de yngste årgange i skolerne igen efter påske. Arkivfoto: Bo Lehm Bo Lehm

THY-MORS:I Thisted Kommune satser man på at kunne åbne både daginstitutioner og skoletilbud for de yngste elever onsdag efter påske. Det oplyser Lars Sloth, direktør for børne- og familieforvaltningen i kommunen.

Efter at statsminister Mette Frederiksen mandag aften meldte ud, at daginstitutioner samt folkeskolernes 0.-5. klasser kan åbne igen fra 15. april, gik planlægningen straks i gang.

- Vi er glade for, at vi har fået tre hverdage til at planlægge det. Vi havde ellers varslet ferie til alle vores ledere i de tre dage op til påske, men det bliver så trukket tilbage igen for de flestes vedkommende, i hvert fald onsdag, siger Lars Sloth.

Via digitale møder er han og de ledende medarbejdere i fuld gang med at drøfte, hvordan man rent praktisk kan genåbne skoler og dagtilbud. Forældrene orienteres via de respektive intranet om, at arbejdet er i gang, og i løbet af onsdag vil der blive udsendt mere konkrete retningslinjer.

- Selv om vi satser på, at alle børn, der har behov for det, kan starte 15. april, så forventer vi faktisk ikke fuldt fremmøde, hverken i skoler eller dagtilbud. Der er jo nogle forældre, der måske vil vælge stadig selv at finde nogle løsninger, og så er der nogle familiemedlemmer, der særligt er i risikogruppen, og de vil nok også vælge at holde deres børn hjemme et stykke tid endnu, siger Lars Sloth.

Han oplyser, at kommunen stadig venter på svar fra Børne- og Undervisningsministeriet på, om der fortsat skal køre hjemmeundervisning for de børn fra 0.-5. klasse, der ikke kommer i skole.

- Vi venter også på retningslinjer i forhold til, hvordan vores medarbejdere skal forholde sig, hvis de selv ellers deres familiemedlemmer er i risikozonen, siger Lars Sloth.

Han oplyser, at man i Thisted Kommune ikke overvejer at benytte sig af forskudt mødetid i skolerne.

Morsø Kommune afventer retningslinjer

Også i Morsø Kommune arbejdes der lige nu på højtryk med at lave en plan for genåbning af skoler og dagtilbud. Men Torben Gregersen, direktør for Børn og Kultur i Morsø Kommune, vil ikke garantere, at kommunen er helt klar til at åbne institutionerne lige præcis 15. april. Men i så fald bliver det snarest derefter.

- Det var jo også det, statsministeren meldte ud. Man må åbne fra den 15., men det skal være godkendt og forsvarligt. Og der er en hel række praktiske hensyn, vi lige nu er ved at arbejde med i forhold til det her. Lige nu afventer vi de helt konkrete retningslinjer fra Børne- og Undervisningsministeriet og fra sundhedsmyndighederne til, hvordan det her helt konkret skal gribes an, og hvilke krav der bliver til løsningen af denne her opgave, siger han og tilføjer:

- Vi har helt klart en forventning om, at vi inden for de nærmeste dage har fået det, vi skal bruge, for at blive færdig med en endelig plan.

Torben Gregersen understreger, at det allervigtigste er at have fokus på sikkerhed og tryghed for børn, forældre og medarbejdere.

- Vores opgave er helt klart at sikre, at det her både er og opleves så trygt og sikkert som overhovedet muligt med de centrale retningslinjer, vi kommer til at indarbejde i det her, siger han.

Med hensyn til børn og medarbejdere, der tilhører risikogruppen, er retningslinjerne fra myndighederne, at de ikke forventes at møde op, pointerer forvaltningsdirektøren.

Kommunen har orienteret alle forældre via et brev i e-boks om, at der arbejdes på en genåbning og vil i øvrigt kommunikere via alle mulige kanaler, når der kommer mere præcise retningslinjer. Om det bliver på denne side af helligdagene tør Torben Gregersen ikke love.

- Med det samme vi er klar, melder vi ud, fastslår Torben Gregersen, der forventer, at forvaltningen kommer til at arbejde hen over påsken med at løse opgaven.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat krænkede elever på skole: Her er dommen
Luk