Bronze for øko-mad til de ældre

Tre ældrecentre har fået Det Økologiske Spisemærke i bronze

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KOLDBY:Det er efterhånden blevet en selvfølge hos ældrecentret Kløvermarken i Koldby, at meget af den mad, som sættes på bordet, er økologisk. Det blev køkkenet hædret for, da de fik overrakt Det Økologiske Spisemærke i bronze forleden i Herning.

For år tilbage var det ikke almindeligt, at de klassiske danske retter som hvidkålssuppe og boller i karry foruden vandbakkelserne og chokoladekagen var økologiske, men Thisted Kommune har besluttet at arbejde hen mod at gøre alle deres køkkener økologiske.

- Det er et forløb, der har kørt over to år, hvor vi har været på flere kurser, haft temadage og besøgt økologiske producenter, siger Tina Kristensen, som er ernæringsassistent hos Kløvermarken.

Køkkenet hos Kløvergården blev for alvor økologisk fra 1. oktober sidste år, og med et mærke i bronze betyder det, at mellem 30 og 60 procent af madvarerne er økologiske.

- Vi ligger på cirka 45 procent, siger Dorthe Hyllested, som er køkkenansvarlig.

Kastanjegården i Snedsted og Klitrosen i Klitmøller fik ligeledes overrakt bronzemærket.

Solgården i Hundborg har haft bronzemærket siden foråret 2016.

At have modtaget hædersbevisningen stiller nogle krav, da ældrecentrene skal kunne dokumentere overfor Fødevarestyrelsen, at de måned for måned overholder kravene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.