Chauffører får toilet og bad

Kommunen, Ideal Combi og Anders Hilding A/S bag toilet-løsning

Jens Fogh-Andersen
Foto: Peter Mørk
Lastbiltrafik 6. december 2017 12:28

HURUP: Efter fornyet sagsbehandling er der en løsning i sagen om etablering af et offentligt toilet i Hurup indrettet specielt med tanke for langturschauffører.

For en måned siden var der modstand mod en placering på en kommunal grund på Bredgade tæt ved udkørslen til Oddesundvej, men på ugens møde i kommunens udvalg for klima, miljø og teknik var der flertal for at opføre en bygning med toilet og bad på Ideal Combi’s grund på Fabriksvej 4.

Kommunen betaler for opførelsen af bygningen, i alt 540.000 kroner. Den årlige udgift til drift og vedligeholdelse af bygningen, 60.000 kroner, fordeles med en tredjedel til henholdsvis kommunen, Anders Hilding A/S samt Ideal Combi.

Udvalgsmedlem Kristian Tilsted (V) er godt tilfreds med såvel placeringen af toiletbygningen som aftalen om at fordele udgifterne til drift og vedligeholdelse.

- Ugentlig kommer 90 lastvognstog til området. Deres chauffører skal i lighed med andre gæster i Hurup have adgang til ordentlige toiletforhold. Det får de nu - og ydermere også til et bad, forklarer Kristian Tilsted som finder placeringen af bygningen på Fabriksvej fornuftig.

- Tanken om at placere en toiletbygning ved indkørslen til Hurup var måske ikke den bedste. Nu ligger den i et industriområde - og dermed centralt i forhold til de steder, hvor chaufførerne parkere, siger Kristian Tilsted og tilføjer, at bygningen også er et tilbud til andre end chauffører.

- Vi kan ikke satse på, at Vejdirektoratet laver toiletfaciliteter, tværtimod reducerer direktoratet antallet. Derfor er det fint, at kommune og virksomheder nu har fundet sammen i en løsning.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...