Teater

Efter skarp kritik af Thy Teater: Nu er det slut med billige billetter

Snart er det slut med teaterbilletter til blot 40 kroner

Thy Teater vil sætte egenproduktionerne i centrum. Arkivfotoi

Thy Teater vil sætte egenproduktionerne i centrum. Arkivfotoi

THISTED:Der bliver væsentligt færre gæstespil på Thy Teater, og for voksne teatergængere bliver billetpriserne hævet ”betragteligt”.

Snart er det således slut med det favorable abonnementstilbud om en teaterbillet til blot 40 kroner.

Det er en af konsekvenserne af den meget kritiske evalueringsrapport, som Statens Kunstfond har lavet om egnsteatret i Thisted. Og ikke alene bliver billetterne dyrere - der bliver også væsentligt færre forestillinger at vælge imellem.

Det er anden gang i løbet af få år, projektstøtteudvalget under Statens Kunstfond retter en skarp kritik mod Thy Teater: ”Det kunstneriske kvalitetsniveau på Thy Teaters egenproduktioner lever samlet set ikke op til det generelle niveau for egnsteatre i Danmark”, konkluderer kunstfonden.

Teatrets bestyrelse vil nu forsøge at rette op på kritikken ved at sætte teatrets egne produktioner i centrum, mens de øvrige aktiviteter kommer til at fylde mindre.

Og teatret skal samarbejde med ”stærke scenekunstfaglige konsulenter om skærpelse af den kunstneriske profil, hedder det i et brev fra bestyrelsen til Thisted Kommune.

Fokus på børn og unge

Teatret skal også have skærpet fokus på børn og unge, blandt andet gennem et øget samarbejde med skoler og daginstitutioner - og med Kulturrummets dramaskole.

Desuden skal Thy Teater have fokus indtægtsgivende aktiviteter, bl. a. gennem udleje af teatrets sal og foyer.

Endelig vil man rette op på Statens Kunstfonds kritik af, at der mangler fagligt kvalificerede medlemmer i bestyrelsen. Bestyrelsen vil blive suppleret med et eller flere medlemmer, som har stærke scenekunstfaglige kompetencer samt erfaring med at lede scenekunstneriske institutioner.

Thisted Kommunes erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg har evalueringsrapporten på dagsordenen onsdag. I øvrigt skal kommunen snart tage stilling til en fornyelse af egnsteateraftalen i en ny fireårig periode.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst