Fiskerskure - eller fritidshuse

Ulovlige huse i skurby i Agger bør fjernes, mener ejere af ferielejligheder i Agger Havn Feriecenter

Morten Kyndby Holm og Diana Holm (foto)
Vejen hedder Guldkysten, men bebyggelsen på stedet var tænkt som ydmyge fiskerskure. Ejerne af ferielejligheder i Agger Havn Feriecenter, som skimtes til venstre i billedet, vil have Thisted Kommune til at gribe ind.
Agger 12. august 2017 06:45

AGGER: Selv om adressen hedder Guldkysten og lyder temmelig kostbar, har det aldrig været meningen, at der i området skulle ligge andet end nogle ydmyge fiskerskure.

Men bygningerne på vejen ved det navn, lige øst for Agger Havn, har i årenes løb skiftet karakter. Og i stedet for blot at være skure, hvor lokale fiskere kan opbevare deres grej, har nogle af de 50 huse i "skurbyen" skiftet karakter og er blevet små fritidshuse.

Det har givet anledning til en klage fra Ejerforeningen Agger Havn Feriecenter.

- Vi har ikke noget imod skurene. Men der er blevet bygget, så en stor del af vores udsigt forsvinder, siger Vagn Cramer, Viborg, bestyrelsesmedlem i ejerforeningen, hvor cirka en tredjedel af de 101 medlemmer har udsigt over fjorden fra deres lejlighed - og dermed over skurbyen.

Ejerforeningen klagede i juni over de "ulovlige byggerier og tilstandsændringer" i skurbyen - som i øvrigt er opført på en kommunalt ejet grund.

Kommunen har i tilbage i 2012 givet dispensation til en række tilbygninger. Men det skete, uden at naboerne blev hørt. Derfor har feriecentrets ejeforening klaget til Statsforvaltningen - der nu hedder Ankestyrelsen.

Efter ejerforeningens henvendelse i juni har kommunens forvaltning for teknik og erhverv nu gennemgået skurbyen. Og konklusionen er, at mange af husene ganske rigtigt er større end de 10 kvadratmeter, som ifølge lokalplanen for området er maksimum. Men en væsentlig del dem er lovlige, fordi de er fra før lokalplanen blev vedtaget i 2005, eller fordi kommunen siden har givet dispensation. Den dispensation, som altså ifølge naboerne ikke blev håndteret korrekt.

- Vi må tage en drøftelse af, hvordan vi kan håndhæve bestemmelserne - og finde en god og holdbar løsning, siger Kaj Kirk, formand for klima-, miljø- og teknikudvalget, som mandag har sagen på dagsordenen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...