Fra Bedsted til Glyngøre: Washpower køber JamoHuset

Vaskerobot-leverandør har købt tidligere højttalerfabrik, der nu er erhvervscenter

En yngre Inger Støjberg klippede i 2011 snoren til det røde banner og åbnede den tidligere højttalerfabrik som erhvervshus. Arkivfoto: Bo Lehm

En yngre Inger Støjberg klippede i 2011 snoren til det røde banner og åbnede den tidligere højttalerfabrik som erhvervshus. Arkivfoto: Bo Lehm

THY-MORS:Erhvervs- og lagerhotelbygningen JamoHuset i Glyngøre skifter ejer og hovedbruger. Vaskerobotleverandøren Washpower med hjemsted i Bedsted har købt Jamohuset ApS af TMP, der ejes af Thomas Møller Pedersen.

Washpower vil selv bruge en stor del af de 26.000 kvadratmeter i JamoHuset. Overtagelsen sker 1. januar, men Washpower regner først med at flytte til 1. oktober 2020.

- Vi har haft tre et halvt rigtigt gode år i Gl. Bedsted og i Thy i det hele taget. Det er vores håb, at alle vores medarbejdere vil fortsætte deres ansættelse i de nye rammer i Glyngøre trods køreturen. Sammen med dem vil vi se frem til at indrette ejendommen, som er fyldt med muligheder for at skabe de helt rigtige rammer for vores virksomhed fremadrettet. Dét samtidig med, at vi stadig vil have tre store erhvervslejemål i ejendommen, siger administrerende direktør Glenn Pedersen i en pressemeddelelse.

Virksomheden opstod i 2016 som fortsættelse af et mere traditionelt smedefirma, og der er i dag over 20 ansatte. Til trods for den udtrykte tilfredshed har Washpower længe været på jagt efter mere egnede lokaler til projektering, reparation og salg af robotstyrede vaskemaskiner til landbrug og industri. En overgang overvejede man at bygge ny fabrik i Vilsund, men så kom Glenn Pedersen i dialog med Thomas Møller Pedersen, hvis firma importerer og forhandler de overdækkede italienske Piaggio scootere.

For godt fem år siden flyttede TMP som lejer ind i JamoHuset, for at videreudvikle og drive TMP.

- Dagsordenen ændredes desværre hurtigt for os, da det daværende ejendomsselskab i 2014 gik konkurs, kort efter vi var på plads i JamoHuset. For at sikre vores forretning, købte vi JamoHuset i 2016, hvor vi overtog og fortsatte driften af udlejningsaktiviteterne, siger Thomas Møller Pedersen.

Om Jamo og huset

Tonerne af hippiehelte som Jimi Hendrix, Jefferson Airplane og The Doors skulle lyde optimalt hjemme i stuerne. Med den dagsorden begyndte at Preben Jacobsen og Julius Mortensen i 1968 at producere Jamo højttalere i Glyngøre.

I 1994 var Jamo blevet Europas største højttalerproducent med over 400 medarbejdere og omsætning for et trecifret millionbeløb. Siden gik det kraftigt tilbage. Produktionen røg til Kina og ejerskabet til USA. I 2011 blev bygningen i Glyngøre til erhvervshus.

Overtagelsen af JamoHuset gav TMP plads til at udvikle nye forretningsområder inden for blandt andet street food, elektrisk mobilitet og outdoor livsstil.

- Vi vil fortsætte vores forretning i ejendommen, men i stedet for nuværende placering vil vi skabe nogle spændende nye rammer i det tidligere højlager. En bygning, som giver os masser af muligheder for at skabe en optimal logistik for lager, produktion, administration og showroom, siger Thomas Møller Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.