Coronavirus

Giv os smittetallet for cluster-5: Konservative ønsker tal for Thisted kommune

Flere forsøg på at få de smittetal, der begrundede nedlukning af Thisted og syv andre kommuner, har været forgæves - den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen kræver dokumentation

Den konservative gruppe i Thisted Kommunalbestyrelse beklager, at der ikke er oplysninger om udbredelsen af cluster-5 smitte i hver af de syv kommuner, der er ramt af nedlukning.

Den konservative gruppe i Thisted Kommunalbestyrelse beklager, at der ikke er oplysninger om udbredelsen af cluster-5 smitte i hver af de syv kommuner, der er ramt af nedlukning.

THISTED:Dokumentationen for at lukke syv nordjyske kommuner ned, Thisted som en af dem, mangler, og kan der ikke skaffes faglig dokumentation for nødvendigheden, vil den konservative gruppe i Thisted Kommunalbestyrelsen tolke beslutningen fra regeringen som en overreaktion truffet på et manglende fagligt grundlag.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den konservative gruppe i Thisted kommunalbestyrelse.

Her peges også på, at regeringens seneste lempelser i forhold til de syv berørte kommuner ikke hjælper på de udfordringer, kommunerne står med som følge af nedlukningen. I pressemeddelelsen peges på erhvervslivets problemer med at producere, når pendling mellem kommunerne stadig ikke er sikret fuldt ud trods åbningen mellem de syv kommuner.

De fem konservative medlemmer af Thisted kommunalbestyrelse beklager samtidig, at det ikke har været muligt at få oplyst udbredelsen af cluster-5 smitte på kommuneniveau.

- Vi har henvendt os såvel til regionen som til kommunens forvaltning. Regionen havde ikke dataene, og kommunens forvaltning har uden hold forsøgt både det ene og det andet sted at få fat i oplysningerne. Også hos Statens Serum Institut, men uden held, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.