Glade på patienternes vegne: Mange slipper for en lang køretur

Nu kan borgere, der brækker f.eks. hoften eller anklen, igen blive opereret akut på sygehuset i Thisted

Grethe Kirk, matrikelchef på Aalborg Universitetshospital i Thisted, og Rasmus Elsøe, traumelæge i Thisted og specialeansvarlig overlæge i traumatologi på Aalborg Universitetshospital, ser begge frem til samarbejdet, som både vil gavne patienterne og sygehusets faglighed. Foto: Bo Lehm

Grethe Kirk, matrikelchef på Aalborg Universitetshospital i Thisted, og Rasmus Elsøe, traumelæge i Thisted og specialeansvarlig overlæge i traumatologi på Aalborg Universitetshospital, ser begge frem til samarbejdet, som både vil gavne patienterne og sygehusets faglighed. Foto: Bo Lehm

THISTED:- Vi er jublende glade på vores patienters vegne. Og vi er lige så glade for at få et rigtig stort og spændende speciale tilbage til sygehuset. Det gør rigtig meget ved fagligheden.

Grethe Kirk, matrikelchef på Aalborg Universitetshospital Thisted, er særdeles tilfreds med, at den akutte ortopædkirurgi nu er tilbage på sygehuset i Thisted. Nu kan borgere fra Thy og Mors, der har brækket hoften eller fået et brud på for eksempel anklen, igen blive opereret akut på sygehuset i Thisted.

Siden 1. december 2019 er flere hundrede af disse patienter blevet opereret akut i Aalborg, fordi der ikke har været læger til at udføre de akutte ortopædkirurgiske operationer i Thisted.

Nu er det lykkedes Aalborg Universitetshospital at lande en løsning, så patienter fra Thy og Mors fremover kan blive opereret akut for disse brud i Thisted.

Det er specialister fra Aalborg, der skal varetage operationerne i Thisted. Disse læger varetager den samme type operationer i Aalborg, og det giver en god sammenhæng i patientbehandlingen.

- Vi er et helt hold fra traumespecialet i Aalborg, der sammen med nogle få øvrige læger dækker vagterne 24 timer i døgnet 365 dage om året, siger Rasmus Elsøe, traumelæge i Thisted samt specialeansvarlig overlæge i traumatologi på Aalborg Universitetshospital.

Det vil ikke mindst være ældre patienter med hoftebrud, der får gavn af at slippe for at blive kørt til Aalborg for at blive opereret, for derefter at fortsætte indlæggelsen i Thisted.

- Ud over brækket håndled er hoftebrud det mest hyppige brud hos ældre mennesker, og de patienter vil nu få nogle bedre forløb, siger Rasmus Elsøe. Han oplyser, at ældre patienter med hoftebrud vil blive opereret så hurtigt som muligt, idet man ved, at det har betydning for, hvordan de kommer sig bagefter.

Patienter med større og komplicerede brud og patienter, der har været udsat for større traumer, skal fortsat opereres i Aalborg.

Ifølge Rasmus Elsøe og Grethe Kirk er der arbejdet intenst på en løsning siden foråret. Løsningen er baseret på de mål for den faglige udvikling i Thisted, som regionsrådet har beskrevet i profilplanen for hospitalerne i regionen. En plan som blev vedtaget tidligere i år.

Henrik Buchhave (V), formand for Patientudvalget i Region Nordjylland, siger:

- Det er det, vi har arbejdet for politisk, og at det så er blevet en realitet nu, er virkelig godt. Det har stor betydning for borgerne, at de ikke skal flyttes fra sted til sted, da det kan forlænge indlæggelsestiden, og flytninger kan forvirre ældre mennesker betydeligt.

Forventningen er, at mindst 150–200 patienter om året fremover kan opereres akut for knoglebrud på sygehuset.

Hanne Korsgaard (S), næstformand i Patientudvalget, siger:

- Det er helt fantastisk, at vi nu kan operere disse patienter akut i Thisted, tæt på deres hjem, og det er et godt eksempel på, at vi profiterer af, at Thisted er en del af Aalborg Universitetshospital, som er med til at styrke Thisted som akuthospital. Jeg ved, at det også har stor betydning for pårørende, at de ikke skal køre langt for at komme på besøg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.