Godsrute giver aktivitet på havnen: Firma er klar til at udvide

Hanstholm Stevedore vil bygge yderligere to telthaller til oplagring af gods

I slutningen af 2021 fik Hanstholm Stevedore opført en 1200 kvadratmeter stor telthal på havnen i Hanstholm. Nu har virksomheden planer om at opføre to haller mere af samme type. Billedet her med direktør Mark Kristensen blev taget, før den første hal stod helt færdig. <i>Arkivfoto: Ole Iversen</i>

I slutningen af 2021 fik Hanstholm Stevedore opført en 1200 kvadratmeter stor telthal på havnen i Hanstholm. Nu har virksomheden planer om at opføre to haller mere af samme type. Billedet her med direktør Mark Kristensen blev taget, før den første hal stod helt færdig. Arkivfoto: Ole Iversen

HANSTHOLM:Den nye godsrute, der forbinder Hanstholm Havn med Norge, vil øge behovet for lagerplads tæt på kajen. Virksomheden Hanstholm Stevedore ApS, der står for lastning og losning i den danske ende af ruten, har derfor planer om at opføre yderligere to haller på det nye baglandsareal på Hanstholm Havn.

I slutningen af 2021 fik virksomheden opført en 1200 kvadratmeter stor telthal på havnen for at have mulighed for at placere gods i ly for regn, salt og blæst. Det er to haller mere af samme type, der er planer om at bygge tæt på den eksisterende.

- Den hal, der allerede er opført, er egentlig opført, uden at der var noget grundlag for den, men for at være klar, hvis der skulle komme et eller andet. Det "et eller andet" er så kommet nu, og så kan vi se i krystalkuglen, at pladsen hurtigt kan blive for trang. Derfor har vi behov for nu at udvide ret hurtigt. Så vi bygger ud i satsning på, at der bliver behov for yderligere plads, siger Peter Jensen, Hanstholm Stevedore.

Han oplyser, at hallerne skal bruges til at opbevare varer op til den planlagte ugentlige afgang til Norge. 

Det er det norske rederi Egil Ulvan Rederi AS med base i Trondheim, som her i 2023 har startet fast rutesejlads til og fra Hanstholm.  Rutens basisgods er danskproduceret fiskefoder til norske offshore fiskefarme. Planen er, at en stigende mængde gods skal med ombord.

Fragtskibet Oddrun With fra det norske rederi Egil Ulvan vil sammen med rederiets andet fragtskib sejle i fast rutefart mellem Hanstholm Havn og det nordlige Norge. <i>Arkivfoto: Ole Iversen</i>

Fragtskibet Oddrun With fra det norske rederi Egil Ulvan vil sammen med rederiets andet fragtskib sejle i fast rutefart mellem Hanstholm Havn og det nordlige Norge. Arkivfoto: Ole Iversen

Det er Trondheim-rederiets to fragtskibe »Oddrun With« og »With Frohavet«, som på skift vil hente danskproduceret fiskefoder fra foderproducenten Aller Aqua og sejle det fra Hanstholm til fiskefarme i det nordvestlige Norge

- Vores fornemste opgave bliver at håndtere godset på havnen, både at losse og laste. Vi håber selvfølgelig, at der på sigt kommer mere gods med i begge retninger. Der er da gode kontakter allerede, siger Peter Jensen fra Hanstholm Stevedore.

Han oplyser, at de to nye telthaller vil få samme størrelse som den eksisterende, nemlig 1200 kvadratmeter.

- Vi har været vældig godt tilfredse med den første hal. Den virker efter hensigten og har klaret de storme, der har været indtil videre, siger han.

Hanstholm Stevedore Aps ejes af Vognmand Tage Kristensen A/S, Hanstholm Container Transport A/S, J. & K. Kappel Entreprenørforretning ApS og Bent Kristensen A/S.

Virksomheden har søgt om tilskud til byggeri af hallerne fra den såkaldte Brexittilpasningsreserve under Bolig- og Planstyrelsen. Puljen, der er finansieret af EU, skal gå til områder, der er ramt af briternes udtræden af EU.

Godsvirksomheden i Hanstholm har fået tilsagn om 1.487.000 kroner. Ifølge Peter Jensen vil beløbet dække cirka 30 procent af udgiften til byggeriet.

- Det er absolut velkomment, at vi blev bevilget sådan et tilskud. Det er med til at skubbe til en beslutning om at få hallerne opført. Vi er lige startet på projekteringen, og vi regner med, at hallerne kan stå færdige i forsommeren, siger Peter Jensen. Han synes, at virksomhedens projekt i høj grad lever op til intentionerne med Brexit-puljen.

- Det er direkte baseret på at erstatte noget af det, der er forsvundet. Vi har et håb og en ambition om, at det kommer til at skabe nogle nye arbejdspladser i Hanstholm, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.