Julen varer længe: Derfor er der stadig lys i guirlander og juletræer

Trods energikrisen lader Thisted Handels- og Industriforening en stor del af julebelysningen skinne til langt ind i januar  

Granguirlander og kugler hænger stadig over gågaderne i Thisted. Og lyset i dem bliver tændt i de mørke timer, som der jo ind i januar fortsat er mange af.  <i>Foto: Bo Lehm</i>

Granguirlander og kugler hænger stadig over gågaderne i Thisted. Og lyset i dem bliver tændt i de mørke timer, som der jo ind i januar fortsat er mange af.  Foto: Bo Lehm

THISTED:Julen varer måske ikke lige til påske. Men nu, hvor vi er kommet ind i anden halvdel af januar, hænger juleguirlanderne stadig over Thisteds gågader. Og i døgnets mørke timer er der også lys i dem.

På samme måde kan et par juletræer med lys fortsat minde byens borgere om den forgangne julehøjtid.

Nogle af de mest julede elementer i julebelysningen - blandt andet portaler med oplyste julebukke og andre figurer - blev taget ned allerede mellem jul og nytår. Men det er helt bevidst, at en stor del af de kæder med LED-pærer, der blev sat op i november, får lov til at skinne også i det meste af den første måned i det nye år, fastslår handelschef Michael Vendelbo, Thisted Handels- og Industriforening.

- Det er stadig lige så mørkt, som da julebelysningen blev sat op i november. Vi ser det også som et socialt ansvar, for der er jo mange, der døjer med vinterdepressioner, og vi har fået mange positive kommentarer fra folk, siger han.

Jul i januar. På Havnetorv er der fortsat lys i juletræet.  <i>Foto: Bo Lehm</i>

Jul i januar. På Havnetorv er der fortsat lys i juletræet.  Foto: Bo Lehm

Faktisk er det faktisk tredje år i træk, at Thisted Handels- og Industriforening lader meget af juleudsmykningen blive hængende - og tændt - indtil sidst i januar. Den aktuelle situation med stigende elpriser, energikrise og klimakrise har naturligvis givet anledning til overvejelser. Men man valgte at holde fast i, at der skal være ekstra lys i gaderne i årets tre mørkeste måneder - november, december og januar.

- Det koster 3000 kroner om måneden. Altså i alt under 10.000 kr., og det synes vi er forsvindende lidt, siger Michael Vendelbo.

Julebelysningen vil blive pillet ned i løbet af de kommende uger, i takt med at det passer praktisk ind i kalenderen for de elektrikere, der er hyret til opgaven.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.