Holder 20 brandfolk indsat i nat: Stadig masser af arbejde i storbrand i nationalpark

Der forestår et stort arbejde med efterslukning og bekæmpelse af ilden i hotspots i plantagen - men beredskabet håber, at flammerne er under kontrol

Foto: Bo Lehm <i>Bo Lehm</i>

Foto: Bo Lehm Bo Lehm

STENBJERG:Indtil klokken 21.30 tirsdag aften var op mod 75 brandfolk og 20 køretøjer indsat for at bekæmpe flammerne i en kæmpe naturbrand i Nationalpark Thy. Derefter blev indsatsen droslet ned til 20 friske brandfolk og en ny indsatsleder, fortæller chefvagt René Kærup fra Nordjyllands Beredskab.

Branden brød ud klokken 13.42 i Stenbjerg Klitplantage mellem kystlinjen og Istrupvej, og slukningsarbejdet var besværligt på grund af den kraftige vestenvind, der blæste dagen igennem i området, siger René Kærup.

Men hen under aften løjede vinden af, hvilket lettede arbejdet med at stoppe branden.

- Det er ligesom om, at vi er ved at have fat i den lange ende, uden man skal være alt for skråsikker, når man snakker naturbrande. 20 mand og en indsatsleder skal gå derude hele natten - det er det, vi vurderer, der er nødvendigt her i løbet af natten for at efterslukke og kontrollere branden.

- Så må vi se i morgen tidlig, hvordan det står til. Vi kan selvfølgelig tilkalde nogle flere, hvis det bliver nødvendigt, men vi har en god fornemmelse nu, siger René Kærup klokken 21.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Beredskabet fra Thisted fik assistance fra stationer nær og fjern - der var indsat brandfolk helt fra Sindal og Brønderslev for at hjælpe med slukningen, foruden assistance fra Beredskabsstyrelsens kolonner i både Thisted og Herning. Beredskabsstyrelsen hjalp også med en drone med et termisk kamera, der fra luften kan hjælpe brandfolkene hen til de steder, hvor ilden har bedst fat, eller er ved at blusse op igen.

- Vi er nødt til at tænke på, at vi ikke tømmer lokalområdet helt for kapacitet. Der skal være noget i beredskab, hvis der sker noget et andet sted, siger Rene Kærup.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden