Kendt nordjysk køkkenkæde styrer mod konkurs - men ikke alle lukker

Kraftig vækststrategi kombineret med nedgang i markedet har taget livet af virksomheden

Carsten B. Andersen, direktør og aktionær i Hanstholm Køkken.  <i>Arkivfoto: Diana Holm.</i>

Carsten B. Andersen, direktør og aktionær i Hanstholm Køkken.  Arkivfoto: Diana Holm.

VILSUND:Hanstholm Køkken, der har fabrik og hovedsæde på Skymvej i Vilsund, er på konkursens rand. Medarbejderne er orienteret.

Det bekræfter Preben Abildgaard fra Hanstholm Køkken Aalborg.

Køkkenkæden, som blev etableret i 1968, har omkring 20 butikker fordelt over hele landet - blandt dem flere i Nordjylland, hvor der foruden Vilsund også er butikker i Aalborg og Frederikshavn. Sidstnævnte er dog selvstændige, og her arbejdes på en løsning.

- Vi holder åbent i dag i Aalborg. I Frederikshavn holdes butikken lukket i dag, men de åbner i morgen, siger Preben Abildgaard fra Hanstholm Køkken Aalborg.

Køkkenkædens direktør og medejer, Carsten B. Andersen, der har en fortid som administrerende direktør i Kvik Køkkener, har de seneste år stået i spidsen for massive investeringer i sende kæden ud over landets grænser og ind i lande som Norge, Holland, Tyskland og Belgien.

Til JydskeVestkysten siger Kent Ernst Hansen, administrerende direktør for Brygge Partners 1, som har investeret i Hanstholm Køkken, at han håber, det er første og sidste gang, de investerer i et selskab, som går konkurs.

- Markedet er nu er bremset fuldstændigt op, og selskabet bliver ramt på det værst tænkelige tidspunkt, siger han.

Kent Ernst Hansen siger til mediet, at de som investorer har forsøgt at støtte op om selskabet. Men at det ikke er lykkedes at finde en løsning, som kan sikre en bæredygtig fremtid.

Hanstholm Køkkener kom ud af det seneste regnskabsår, som løb fra 1. maj 2021 til 30. april 2022, med et beskedent overskud på 1,3 millioner kroner.

Til gengæld fremgår det af samme regnskab, at virksomheden havde en samlet gæld på knap 40 millioner kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.