Kunst med fokus på landskaber i Doverodde

Doverodde Købmandsgård og SMK åbner sæsonen med en installation om vand, vind, jord og landskaber

DOVERODDE:En installation, hvor kunstneren - med brug af egen krop - undersøger, hvordan mennesker formes af landskaberne omkring os. Og som har fokus på nogle af de elementer, som ifølge kunstneren kendetegner Thy: Vand, vind og jord.

Det bliver et af tilbuddene fra Statens Museum for Thy (SMK), når museet lørdag 13. april åbner sæsonen i Doverodde Købmandsgård.

Købmandsgårdens gamle pakhus skal efter planen forvandles til en filial af det nationale kunstmuseum - men først efter en omfattende ombygning, hvis finansiering endnu ikke er på plads. Indtil da vil SMK lade købmandsgården være ramme om forskellige aktiviteter - og i den kommende sæson altså en stor installation af den danske kunstner Nana Francisca Schottländer.

Installationen, der har fået titlen ”Landskabninger”, strækker sig over både en etage i pakhuset og to etager i købmandsgårdens tårn.

Udstillingen åbner med bl. a. en ”artist talk” mellem direktøren for SMK, Mikkel Bogh, og Nana Francisca Schottländer.

Mikkel Bogh glæder sig til at kunne byde inden for til de første aktiviteter i købmandsgården:

- Vi brugte 2018 på at lære thyboerne at kende og få deres input til, hvad SMK i Thy skal kunne. Det har vi arbejdet på at konkretisere, og vi er nu klar til at vise de første aktiviteter frem, siger Mikkel Bogh ifølge en pressemeddelelse.

SMK vil også præsentere en udstilling om museet på købmandsgården. Og et værksted med to kunstnere, Mette Vangsgaard og Tine Hecht-Pedersen, vil være åbent i påskeferien, hvor store og små kan eksperimentere med bl. a. akvarel, maling og farvekridt. Desuden bliver der familieture og omvisninger, og vendespil og SMK-puslespil for de små.

SMK også en del af Thy Alive

Statens Museum for Kunst kommer også til at sætte sit præg på årets Alive Festival til august.

SMK vil således være til stede på festivalpladsen i Thisted. Og 75 af festivalgæsterne får lørdag 17. august mulighed for at komme på en bustur til Doverodde for at opleve købmandsgården og Nana Francisca Schottländers installation, oplyser Thomas Thy, kommunikationsansvarlig for festivalen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden