LAG giver 100.000 kr. til Søtrappen i Hurup

Søtrappen, der er en del af byfornyelsesprojektet i Hurup, er kommet tættere en realisering efter kapitalindsprøjtning fra LAG

Tim Søgaard
Sådan skal Søtrappen i Hurup se ud. Den etableres som del af helhedsplanen for Hurup i anlægget tæt ved stationsbygningen. Illustration: Labland Architects.
Byfornyelse 9. juli 2019 12:41 - Opdateret 9. juli 2019 12:41

HURUP: 100.000 kroner. Så mange penge har Lokale Aktions Grupper (LAG) postet i Søtrappen i Hurup. Søtrappen er et byfornyelsesprojekt, der er en del af Thisted Kommunes helhedsplan for Hurups byfornyelse. Helt konkret er planen at etablere et 2700 m3 stort regnvandsbassin med en dertilhørende trappeovergang, som skal fungere som et rekreativt og æstetisk element i det grønne areal.

Et skridt nærmere

Med de 100.000 kr. fra LAG og 500.000 fra Lars Larsen er projektet snart finansieret fuldt ud. Gerd Dam, der er projektleder, regner med, at hele projektet kommer til at koste én million. Derfor tæller hver eneste krone, og så snart man har finansieret Søtrappen, kan man begynde at flytte penge til de andre byfornyelsesprojekter i Hurup.

Allerede en sø

Projektet skal efter planen iværksættes i uge 31, men første etape bliver at dræne området. Der er nemlig på grund af kraftig regn allerede en mindre sø i anlægget, som skal fjernes før anlægsarbejdet kan påbegyndes. Man satser dog på at kunne indvie Søtrappen om fredagen i efterårsferien uge 42. Det er Labland Architects, der står for designet af Søtrappen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...