Motionsdag - også for de små børn

Dagplejerne i Tingstrup fulgte i skolernes fodspor og tog en tur i skoven

Lone Lærke Krog
Opgaverne i dagplejernes efterårsløb er lavet, så de passer til de helt små børn. Her er det Thea på to år, der finder billedet af en solsort. Victor (1½ år) er også helt med på opgaven, der løses med hjælp fra dagplejer Conny Kristiansen. Foto: Peter Mørk
Thisted 13. oktober 2017 15:10

TINGSTRUP: "Find fem solsorte" står der på et skilt ved en af de grusbelagte stier i Christiansgave, og derfor har dagplejer Conny Kristiansen bevæget sig ud i det store hav af blade, grene og græs sammen med sine dagplejebørn.

Thea (2) peger begejstret og Victor (1) pludrer forundret, da de finder et billede af en solsort. Og så er der endda en bonus i form af en edderkop, som Conny fortæller børnene om.

Denne fredag formiddag er Christiansgave fuld af liv.

Dagplejerne fra Tingstrup har fulgt opfordringen fra de to kolleger, der har uddannet sig til Grønne Spirer - om at benytte den sidste fredag inden skolernes efterårsferie på en fælles tur i skoven. I tråd med den tradition, som skolerne rundt om i landet har tilegnet sig med motionsløb denne dag.

- Jo mere vi kan forberede dem på at gå i skole, jo bedre rustet er de, siger Anna Vestergaard, en af de grønne dagplejere i Tingstrup.

Sammen med sin kollega Kim Krogh har hun tilrettelagt formiddagen, så dagplejerne på en sjov måde når det tema, der står i læreplanen lige nu - nemlig "Krop og bevægelse".

"Løb op ad bakken, rundt om flaget og ned igen", står der på en af de andre poster.

De allermindste hives op af barnevognene og bevæger sig ind ad den lille sti på gåben.

Efter en rundtur til de i alt fire poster samles de 13 dagplejere på legepladsen, hvor børnene har fået appetit på "Kaj"-kagerne.

- Det gik rigtig godt. Vi fik en god tilbagemelding fra alle deltagerne.

- Jeg håber, at vi kan gentage arrangementet næste år, konkluderede Kim Krogh.

I alt var omkring 70 børn og voksne med til dagplejernes efterårsløb.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...