Natur erstattes i forholdet en til en

Indvinding af råstoffer i Sårup har fjernet beskyttet natur uden der er givet dispensation til det - erstatningsnatur skal efter praksis på området anlægges i forholdet en til to, men et enigt udvalg siger, det er tilstrækkeligt at gøre det i forholdet en til en 

Når der fjernes beskyttet natur i forbindelse med indvinding af råstoffer i Sårup, skal der etableres erstatningsnatur i forholdet en til en, lyder det fra et enigt fagudvalg, som dermed ser bort fra en vejledning om, at der skal laves erstatningsnatur i forholdet en til to. <i>Arkivfoto</i>

Når der fjernes beskyttet natur i forbindelse med indvinding af råstoffer i Sårup, skal der etableres erstatningsnatur i forholdet en til en, lyder det fra et enigt fagudvalg, som dermed ser bort fra en vejledning om, at der skal laves erstatningsnatur i forholdet en til to. Arkivfoto

SÅRUP:Sagen er flere år gammel og handler om en fornyet tilladelse til at indvinde råstoffer i Sårup i et område med beskyttet natur og om, i hvilket omfang, den beskyttede natur, der fjernes i forbindelse med råstofgravningen, skal erstattes af anden natur.

Hvor praksis på området siger, at der skal etableres erstatningsnatur i forholdet en til to, har et enigt udvalg for erhverv, klima, miljø og teknik besluttet, at det i Sårup-sagen er tilstrækkeligt at etablere erstatningsnatur i forholdet en til en.

- Kravet om at etablere erstatningsnatur i forholdet en til to fremgår af en vejledning. Når vi har valgt at sige en til en i Sårup gør vi det med afsæt i en gammel gravetilladelse fra 1976 og ud fra en vurdering af, at et krav om at etablere erstatningsnatur i forholdet en til en er tilstrækkeligt. Så får vi ligeså meget erstatningsnatur som der fjernes beskyttet natur. Fulgte vi vejledningen, ville det i praksis betyde, at der skal etableres to hektar ny natur hver gang der fjernes en helktar beskyttet natur, siger udvalgsformand jens Kr. yde (K) og understreger, at der er fuld enighed i udvalget om beslutningen.

- Vi har truffet en beslutning, men vi er ikke sidste instans i sagen. Nu må vi vente og se, hvad der kommer af reaktioner på beslutningen, siger Jens Kr. yde.

Han forklarer, at den paragraf 3-jord, som er beskyttet, er kommet efter den oprindelige tilladelse til at indvinde råstoffer i Sårup blev givet i 1976.

- Og i og med paragraf 3-jord efterfølgende er kommet som et nyt begreb, så er også spørgsmålet om erstatningsjord opstået som et begreb i forhold til den gamle gravetilladelse, siger Jens Kr. Yde.

Han understreger, at udvalget alene har taget stilling til spørgsmålet om, hvorvidt vejledningens krav om erstatningsjord i forholdet en til to skulle følges, eller om det, som udvalget mener, er tilstrækkeligt at kræve erstatningsjord i forholdet en til en.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.