Nej til kommunal jul

Niels Jørgen Pedersen (V) vil gerne bidrage til Thisteds juleudsmykning, men flertallet i udvalget siger nej

Morten Kyndby Holm
Juleudsmykningen i Thisted - inklusive illumineringen af Musuemsbøgen - er ikke en kommunal opgave, fastslår et flertal i erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg. Arkivfoto: Peter Mørk
Thisted 10. november 2017 22:02

THISTED: Skal kommunen være med til at betale for granguirlander og anden juleudsmykning op i Thisteds gader?

Niels Jørgen Pedersen (V), formand for kommunens erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg, mener ja. Mens et flertal i udvalget er af en anden opfattelse.

- Vi nåede aldrig til at diskutere beløbet. Hvis vi gav for eksempel 25.000 kr., så ville det svare til to kroner pr. indbygger i Thisted by. Det synes jeg ikke ville vælte noget, siger Niels Jørgen Pedersen.

Thisted Handels- og Industriforening (THI) havde søgt kommunen om 50.000 kr. til juleudsmykningen. Det svarer til cirka en tredjedel af, hvad det - inklusive afskrivning af granguirlander - koster at illuminere byens gader. Baggrunden er, at det ifølge THI er svært at få forretningsdrivende, der ikke er medlem af foreningen, til at bidrage til udsmykningen

Forvaltningen har bemærket, at et tilskud kunne danne præcedens i forhold til andre byer i kommunen.

- Men hvis der kom en ansøgning fra for eksempel Hurup, så ville vi se på det. Jeg synes ikke, det er det store problem, siger Niels Jørgen Pedersen.

Anja Sørensen (DF) støttede en kommunal medfinansiering af juleudsmykningen, mens Lars Steffensen (V), Arnold Larsen (S) og Preben Holler (S) stemte imod.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...