Netværk skaber vejen

Nystiftet bhutanesisk-nepalesisk forening vil arbejde for integration

Pernille K. Damsgaard og Kurt Bering
Bhutanesisk-Nepalesisk Kulturforening har som formål, at medlemmerne via fællesskab bevarer deres kultur og ikke mindst, at de bliver en del af det danske samfund.
Thisted 3. december 2017 07:04

THY: Bhutanesisk-Nepaletisk Kulturforening, som netop er blevet stiftet, har som mål at skabe et sted, hvor folk med samme oprindelse kan mødes. Ønsket er også at skabe rammerne for, at man via fællesskab bedre kan blive integreret i det danske samfund.

- De ville gerne have en klub og danne et sted, hvor de kunne være sammen. Derfor stiftede vi en forening med bestyrelse og det hele, for det skaber lidt mere respekt, siger Ernst Breum fra Vesløs, der har været med til at etablere foreningen.

- At vi er en forening gør det nemmere, når der skal skabes kontakter til virksomheder, siger Ernst Breum.

Foreningen har allerede været på virksomhedsbesøg hos Tican.

- Det er mere af det, vi skal have gang i, for der skal simpelthen slås nogle døre ind til virksomhederne, siger Ernst Breum og fortsætter:

- De er jo ikke kommet her for at hæve kontanthjælp hele livet.

I foreningen har der også været et såkaldt politisk møde. Her hørte deltagerne om det danske demokrati og det danske valgsystem. Rabi Chandra Kami, som er formand for foreningen, synes, at det var et godt arrangement. Han flygtede som helt lille i 1990 fra Bhutan via Indien til Nepal, hvor han sad i en flygtningelejr i 21 år. I den periode har han aldrig stemt, så da han kom til Danmark, var det en ny oplevelse. Der, hvor han komme fra, er det heller ikke almindeligt, at man uddanner sig og får et officielt uddannelsesbevis. Det volder besvær, når man kommer til Danmark og gerne vil arbejde. Derfor vil den nye forening støtte medlemmerne i at begynde på en uddannelse for derefter komme ud på arbejdsmarkedet.

- De kom hertil som kvoteflygtninge, fik opholdstilladelse og flyttede direkte i lejligheder med det samme. Derfor kan de godt have svært ved at finde vej både psykisk som fysisk i det danske system, siger Grethe Jakobsen, som sammen med Ernst Breum er menige medlemmer i foreningen.

- Det er jo svært at komme fra en anden kultur til Danmark, som er et meget regelstyret land, siger Grethe Jakobsen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...