Ny bog: Surf-fortællinger fra det kolde Hawaii
Bogen indeholder 20 beretninger om den nordiske surfkultur

Designeren Signe Sigyn Christensen har skrevet bogen ”Cold Hawaii” med ” fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy”, og rigt illustreret med fotos af lokale fotografer. På omslaget Oliver Hartkopp, fotograferet af Cathrine Yde. Bogen er udgivet på forlaget Turbinge og udkommer 22. oktober.
KLITMØLLER:At Cold Hawaii faktisk bærer sit navn med rette, det bekræftes af surferen Oliver Hartkopp i en ny bog om den kolde surflokalitet i Thy.
Oliver Hartkopp, det flyttede til Klitmøller i 2011, har også surfet i bl. a. Island og Norge, og dér bliver luften koldere end i Thy. Men ikke vandet: ”Jeg tror ikke, der findes et sted, hvor havet bliver ligeså koldt, som det gør i Danmark”, fortæller han til bogens forfatter, Signe Sigyn Christensen.
Hun har indsamlet 20 beretninger fra surfere, fotografer, ildsjæle og tilflyttere - og en enkelt indfødt mølbo - som fortæller om den udvikling, stedet har gennemgået, siden det i 1990’erne blev opdaget af tyske surfere og udråbt som et af Nordeuropas bedste surfspots.
Hvad angår bølgesurf findes der dog ifølge Oliver Hartkopp bedre lokaliteter i både Irland og Norge. Men ”når det virkelig spiller” er der ikke et sted, han hellere vil være end i Klitmøller: ”Der er måske fem dage om året, typisk i vinterperioden, hvor det bare er fuldstændig perfekt”, fortæller han i bogen, der slet og ret hedder ”Cold Hawaii” - med undertitlen: ”Fortællinger fra den nordiske surfkultur i Thy”. Den udkommer fredag på forlaget Turbine.
Uddannet designer
Signe Sigyn Christensen er uddannet designer fra Det Kongelige Kunstakademis Designskole i København. Forfatteren er selv opvokset tæt ved havet, og hendes passion for det nordiske landskab har formet hendes praksis som designer. Bogen udspringer bogen af et bachelorprojekt, hun lavede om Cold Hawaii.
Udover beretninger fra nogle af de mange surfere og andre, som er flyttet til Klitmøller i de senere år, er der også bidrag fra en tilflytter, som med øgenavnet ”Cold Bali” udtrykker kritik af det hype, som Cold Hawaii-brandet har skabt.
Bogens 215 sider er rigt illustreret med lokale fotografers (flotte) fotos.
Signe Sigyn Christensen ønsker med bogen at give noget tilbage til havet. Derfor vil en stor del af overskuddet fra bogsalget gå til klimaorganisationer, oplyser forlaget.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.