Nye rammer for psykisk sårbare

Psykiatrisk sengeafsnit, N8, blev indviet med taler, snoreklip, boblevand og hurra-råb

Pernille K. Damsgaard og Diana Holm (foto)
Jette Ramskov Kristensen fra Regionsrådet klippede snoren for det nye sengeafsnit, som har været et år om at blive bygget.
Thisted 12. oktober 2017 06:08

THY-MORS: Efter flere måneder med byggerod og flytterod, støv i næse og mund kunne de ansatte og patienter tilknyttet psykiatrisk sengeafsnit N8 tirsdag middag indvie de nye lokaler på Højtoftecentret på Thylandsvej sammen med en række politikere. Det skete med flere hurra-råb, adskillige taler og det klassiske snoreklip.

- Det er en stor glæde at være her i dag. Det er jo en ombygning, som både ansatte, pårørende og patienter har været inde over, sagde formand for psykiatriudvalget i Region Nordjylland, Jette Ramskov, inden hun klippede det røde bånd.

Ombygningen har stået på et års tid, og nu kunne resultatet vises frem. Lyse og imødekommende fællesarealer og enkeltmandsværelser for de samlet set 16 patienter, der kan være indlagt ad gangen. Hertil kommer motionsrum, kantine for patienterne, sanserum og to stuer.

- Det er jo en svær tid i patienternes liv, og derfor skal der være nogle gode fysiske rammer, sagde Jette Ramskov.

De første patienter flyttede fra Korsgade 18 til Højtoftecentret 3. oktober. Nu er der indlagt 15 patienter. Thisted har haft et psykiatrisk sengeafsnit i 27 år, og der er 22 ansatte i sengeafsnittet.

Den nye ombygning af det gamle plejehjem har haft et anlægsbudget på 7,5 millioner kroner. P+P arkitekter har stået for stregerne og M.C. Overgaard har været hovedentreprenør på opgaven.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...