Nye veje til kulturen

Stisystemet til og omkring det nye friluftsteater i Christiansgave er ved at være klar

Morten Kyndby Holm og Bo Lehm (foto)
Et system af perlegrusbelagte stier i parken Christiansgave knytter en række af Thisteds kulturinstitutioner sammen. I baggrunden skimtes Plantagehuset, der er et af elementerne i Kulturrummet.
Thisted 17. juli 2017 23:30

THISTED: Først når sommeren er forbi vil Thisteds friluftsteater stå klar i sin nye udformning. Men et system af stier, som skal forbinde en række af byens kulturinstitutioner, er ved at være færdigt - og er blevet forsynet med en belægning af gulbrun perlegrus.

Som en del af det store anlægsprojekt ved navn Kulturrummet fører stierne fra Plantagehuset, Vestergade og fra biblioteket og den nye musikskole på Tingstrupvej ind til Kulturringen - den nye sti, som omkranser friluftsteatret i Christiansgave.

Friluftsteatret har fået en ny scene, overdækket af et cirkelrundt tag og med en bygning, hvor de optrædende får toilet- og omklædningsfaciliteter. Selve scenen bliver omtrent ligeså stor som den tidligere, oplyser Carl-Peter Krarup fra Raabys Tegnestue, der er byggeleder for projektet.

Mange af de hidtidige bænkerækker i friluftsteatret erstattes af en græsplæne, hvor publikum kan sidde eller ligge. Der er sået nyt græs på dette areal, ligesom plænerne omkring de nye stier er blevet nyanlagt.

Mindre legeplads

Nyanlæggene berører også de yngste brugere af parken. De nye stier har skåret et hjørne af legepladsen tæt på friluftsteatret. Det er bl. a. gået ud over et område med buskads, mens den egentlige legeplads er reduceret med cirka en fjerdedel, oplyser Bjarne Karlsen, driftsassistent i Thisted Kommunes afdeling for drift og anlæg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Nordjyske Plus

Henter artikler...