Mand satte ild til hus og truede med at gøre skade på sig selv, hvis brandfolkene nærmede sig

Yngre mand anholdt efter større aktion i Hurup

Foto: Camilla Gade

Foto: Camilla Gade

Opdateret med nyt om anholdelsen:

HURUP:En 26-årig mand blev torsdag sidst på formiddagen anholdt efter nogle dramatiske timer.

Det var i Hurup i Thy, hvor manden havde sat ild til et hus i Ashøjgade. Han opholdt sig selv på taget af huset og truede med at gøre skade på sig selv, hvis brandfolkene begyndte at slukke ilden. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet gjorde flere forsøg på at få manden ud ved hjælp af tåregas, der blev skudt ind i bygningen.

Kort før klokken 11 kom manden så ud af bygningen med hænderne over hovedet. Han blev anholdt og ført væk, oplyser Nordjyskes udsendte på stedet.

Det forlød tidligere, at manden havde truet med at skyde brandfolkene og politiet - dette er ikke bekræftet af politiet. Ingen personer er kommet noget til.

Politiet mødte talstærkt op i skudsikre veste og med maskinpistoler.

Nordjyllands Beredskab udførte brandslukning, efter manden var blevet anholdt. Der kunne ses en del røg, og der har tidligere stået flammer op fra ejendommen. Branden var slukket ved middagstid.

Meldingen om brand kom klokken 7.32. Ud over flere patruljevogne samt køretøjer fra Nordjyllands Beredskab var der en ambulance samt en paramedicinerbil på stedet.

Politiet afspærrede et område omkring den pågældende ejendom, og beboere inden for det område blev bedt om at forlade deres hjem og gå uden for afspærringen. Det var også gældende for ansatte og patienter i en tandlægeklinik.

En beboer i området har fortalt Nordjyskes udsendte, at politiet for en måneds tid siden også var kaldt til uro i den pågældende ejendom.

Den anholdte er blandt andet sigtet for brandstiftelse. Anklagemyndigheden skal vurdere, om der er grundlag for at fremstille manden i grundlovsforhør.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.