Thisted

Pris til Skonnerten Jylland

Skibet fik international hæder for at sit arbejde med at gøre unge mennesker sejlklare

Skonnerten Jylland har fået international hæder for sit pædagogiske arbejde med unge og med at gøre dem sejlklare. Arkivfoto: Bo Lehm

Skonnerten Jylland har fået international hæder for sit pædagogiske arbejde med unge og med at gøre dem sejlklare. Arkivfoto: Bo Lehm

GÆRUP:Skonnerten Jylland, der har base i Vildsund og siden 2010 ejet af det socialpædagogiske skibsprojekt Andromeda, har fået international hæder med modtagelsen af det største trofæ inden for international sail training. Det er den verdensomspændende organisation, Sail Training International, der overrakte prisen med navnet ”Sultan Qaboos Sailing Trophy” til repræsentanter for Skonnerten Jylland en netop afholdt konference i Sevilla.

- Vi har fået prisen på grund af vores arbejde med unge mennesker ombord og med at gøre dem sejlklare, mens de er hos os. Modsat mange andre skibe er der tale om udsatte unge, som bor hos os, mens de rustes til at komme tilbage til det etablerede samfund og i job eller uddannelse, siger Niels Kristensen, skipper på Skonnerten Jylland og leder af Andromeda.

Typisk bor der seks unge ombord på skonnerten ad gangen og mellem et til tre år.

- Det betyder rigtig meget for os at få prisen. Vi er det første danske skib nogensinde, som får den pris. Det er en blåstempling af vores arbejde. Det er dejligt, at andre åbenbart kan se, at vores pædagogiske indsats virker, uddyber Niels Kristensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.