Spanske klovne får Danmarkspremiere i Thisted

TEATER: Ordløs familieforestilling instrueret af Limfjordsteatrets leder Gitta Malling skal på turné i hele landet

To spanske klovne er hovedpersoner i ny forestilling fra Limfjordsteatret. Foto: Ishka Michocka

To spanske klovne er hovedpersoner i ny forestilling fra Limfjordsteatret. Foto: Ishka Michocka

THISTED:Den internationale klovneforestilling ”Home” får Danmarkspremiere i Limfjordsteatrets nyåbnede teaterhus i Thisted lørdag 18. september.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Limfjordsteatret.

Den ordløse forestilling er instrueret af Limfjordsteatrets leder Gitta Malling, der tilbage i 2018 var på Mallorca for at arbejde med det lille, spanske klovneteater Clownidoscopia Teatre.

Forestillingens hovedpersoner er to klovne med meget forskellige virkeligheder.

Den ene pusler om sit trygge hjem og drømme rom den store verden, mens den anden er flygtet fra kaos og drømmer om et roligt sted at bo.

- Man kan sige, at det er en stor fortælling, som med klovnens humor og poesi bliver til en enkel historie om næstekærlighed og respekt, der kan fortælles på tværs af alder og geografiske grænser, siger Gitta Malling om forestillingen, der egner sig for hele familien.

Siden 2013 har Limfjordsteatret haft et nært samarbejde med den spanske børneteaterfestival, Fiet Festival på Mallorca.

- Vi har været med i arbejdet om at styrke samarbejdet mellem små frie teatergrupper og de store institutionsteatre – med særligt fokus på børne- og ungdomsteatret. ”Home” er kulminationen på dette samarbejde, siger Gitta Malling.

Hun glæder sig til at vise forestillingen for Limfjordsteatrets publikum – først i Thy i weekenden den 18.-19. september, siden på Mors lørdag 16. oktober.

I den mellemliggende periode skal forestilling på turné rundt i store dele af landet, blandt andet til Midt- og Sydjylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.

Omkring 40 forestillinger kommer de to spanske klovne, Francisco De Borja Tous og David Novell, til at spille i Danmark, inden de rejser hjem igen sidst i oktober.

- Det er et stort stykke arbejde at arrangere udenlandske teaterbesøg og turnéer, så vi er rigtig glade for, at den har solgt så godt, siger Gitta Malling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.