Tag en ven under arme - og kom til koncert

Fra september danner Spillestedet Thy ramme om én eftermiddagskoncert om måneden, hvor musikalske oplevelser og hyggeligt samvær er i centrum

Spillestedet Thy danner rammerne om flere eftermiddagskoncerter. Arkivfoto

Spillestedet Thy danner rammerne om flere eftermiddagskoncerter. Arkivfoto

Projektet PLUS1 søsættes i 12 danske byer, hvor en række spillesteder, foreninger og ‘Ud Med Kulturen’ samarbejder om i alt 120 koncerter fra september til maj.

Den seneste tids nedlukninger har for manges vedkommende ført til en ensom dagligdag uden sociale aktiviteter. Men det er langt fra alle, der har arbejdspladser, fritidsaktiviteter og studiefællesskaber at komme tilbage til, når hverdagen vender tilbage. Derfor introducerer Spillestedet Thy nu en række månedlige eftermiddagskoncerter.

Gratis billet

Projektet hedder PLUS1, og konceptet er simpelt. For hver købt billet, følger der en gratis billet med, som gør det muligt at glæde et andet menneske med en koncertinvitation og at række ud til de, der kæmper med ensomhed, at forenes med en man ikke har set i lang tid eller måske endda stifte nye bekendtskaber.

PLUS1 er et samarbejde mellem 12 lokale spillesteder, en række lokale foreninger og ‘Ud Med Kulturen’. Til PLUS1-koncerterne er det ikke blot selve koncerten, der er i fokus, men også alt det, der leder op til en koncert, og de indtryk, den efterlader.

- Vi fokuserer meget på alt dét der sker før, under og efter en koncert, som kan styrke den mellemmenneskelige relation. Invitationen, glæden, oplevelsen, hyggen og den samtale efter koncerten, som sætter tankerne i gang, siger Jens Jepsen og MC Hansen, der står bag ‘Ud Med Kulturen’.

Til PLUS1-koncerterne bidrager Spillestedet Thy med de professionelle rammer, hvor foreningerne hjælper med at formidle projektet ud til deres medlemmer og kan bruge PLUS1 til at få gang i hjulene igen efter corona.

- Det er fantastisk at møde den store lyst til kulturoplevelser og den opbakning til projektet ude i lokalsamfundet. Der er masser af mennesker, som gerne vil opleve kulturen, men som har brug for alternative koncerttidspunkter, en afsender, de kender og har tillid til, eller andre alternative koncertformater,” siger Jens Jepsen og MC Hansen.

Eneste i Nordjylland

Foruden Spillestedet Thy er de deltagende spillesteder: Maskinhallen i Frederikshavn, Turbinen i Randers, Richter i Gladsaxe, Pavillonen i Grenaa, AabenraaLive i Aabenraa, Tøjhuset i Fredericia, MantziusLive i Rudersdal, Trommen i Hørsholm, Taastrup Teater- og Musikhus i Høje Taastrup, Gjethuset i Frederiksværk og Klaverfabrikken i Hillerød.

Ud Med Kulturen er et kulturlaboratorium, som udvikler projekter, som får musikken tættere publikum på nye måder. Siden opstarten i april 2020 har ‘Ud Med Kulturen’ arrangeret mere end 500 koncerter i hele landet. Koncerter på campingpladserne fra den mobile campingvogns-scene, gårdkoncerter på landets plejehjem, picnickoncerter i publikums haver og mere til.

PD

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.