Thy "genåbner kulturen" med en uges festival

Kulturrummet præsenterer Thy til Kultur

Gulliver i Thisted Lilleby er et af tilbuddene i den kommende uges festival, Thy til Kultur. Arkivfoto

Gulliver i Thisted Lilleby er et af tilbuddene i den kommende uges festival, Thy til Kultur. Arkivfoto

"En bred vifte af farverige kulturaktiviteter for alle aldre og smagsløg".

Sådan beskriver Thisted Kommunes Kulturrummet den kommende uges festival, "Thy til Kultur" - der også præsenteres som en fejring af, at det efter lang tids corona-nedlukning igen er muligt at mødes til kulturtilbud.

Thy til Kultur så dagens lys i 2019, men måtte tage en ufrivillig pause i foråret 2020. I år er festivalen naturligvis også påvirket af corona-situationen, som har umuliggjort eller udskudt nogle af de planlagte aktiviteter.

Således er overrækkelsen af årets kulturpris blevet rykket til sensommeren, fortæller Eva Sjælland, leder af Kulturrummet, ifølge en pressemeddelelse.

- Ikke desto mindre er vi enormt stolte af det brede og varierede program for ugen, og vi er glade for at se, at der på trods af omstændighederne også i år har været virkelig flot opbakning til kulturugen fra vores kulturkolleger i hele kommunen, siger hun.

På programmet er bl. a. Limfjordsteatrets Tom Waits-koncertforestilling i både Vorupør og Frøstrup, foredrag og kunstudstilling hos SMK Thy i Doverodde, fejring af Danmarks Befrielse med fællessang på Hanstholm Bunkermuseum sammen med Thy Sangskole samt vandre- og cykelture med både historisk og nutidigt perspektiv.

I Christiansgave i Thisted kan man lade sig udfordre i en litterær skattejagt. Og i småtingsafdelingen tilbyder Biblioteket Thy torsdag et møde med Gulliver i Thisted Lilleby.

Alle arrangementer gennemføres med de gældende restriktioner. Nogle kræver tilmelding på forhånd, og i nogle tilfælde et gyldigt corona-pas, understreger Eva Sjælland.

Programmet for festivalen findes på Thy360.dk.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.