Thyboerne skal bevæge sig mere

Thisted Gymnastik- og Idrætskultur vil etablere nye idrætstilbud ved hjælp af en kvart mio. kr. fra TrygFonden

Lone Lærke Krog
Ideen med projekt ”Bevægelsesbarometret” er at blande den traditionelle foreningsidræt med mere legende aktiviteter. Arkivfoto
Thisted 5. december 2017 15:30

THY-HANNÆS: Thisted Gymnastik- og Idrætskultur vil have børn og voksne i Thisted Kommune til at bevæge sig mere. Og det skal ske via projekt "Bevægelsesbarometret", der har fået tilsagn om 250.000 kroner i støtte fra TrygFonden.

Målet er, at børn og voksne kommer til at bevæge sig tilsammen 5000 timer pr. uge, hvilket er fem gange mere end i dag.

Inspirationen til det ambitiøse mål kommer fra det nationale mål om, at 75 procent af danskerne skal være idrætsaktive i 2025.

Ideen med projektet er at blande den traditionelle foreningsidræt med mere legende aktiviteter.

- Vores mål er at aktivere børn og voksne til bl.a. at dyrke yoga, gå på slankehold, spille boldspil eller lære nye skolegårdslege, siger Marie-Louise Kondrup, der er leder af projektet.

For at motivere til fysisk aktivitet er der udviklet en app, hvor man kan registrere sine aktive timer, der igen bliver registreret på "bevægelsesbarometret" på foreningens hjemmeside.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen på 250.000 kroner til Thisted Gymnastik- og Idrætskultur.

Lone Poulsen, Thisted, næstformand i TrygFondens regionale råd for Region Nordjylland, står for den officielle overrækkelse af donationen søndag 10. december ved Julepromenaden i Thy Hallen, hvor der også vil være gymnastikopvisning.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...