Tik-tak: Sølv til dygtig urmager hos Bendixen

De seneste 15 år har kun fem urmagerelever opnået sølvmedalje efter den afsluttende fagprøve. Kristian Østergaard fra Bendixen Guld Sølv og Ure er netop blevet nummer seks. Og det endda med tyk streg under

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

For urmagereleven fra Thisted opnåede fire flotte 12-taller for den ”ypperste præstation”, da årets hold af urmagerelever var til svendeprøve over to dage på Den Danske Urmagerskole i Ringsted.

Her var opgaven at fejlfinde, reparere og servicere stueur, lommeur og to slags armbåndsure - mekanisk og quartz. Og til nogle af urene skulle man kunne fremstille dele selv - 1/100 mm. nøjagtighed.

Kristian Østergaard er Bendixen Guld Sølv og Ure´s første urmagerelev, og stoltheden er til at få øje på hos indehaver Claus Bendixen.

- Vi har jo brug for dygtige folk i vores branche. Så kan man jo kun være stolt, når man som urmagerforretning, får lov at bidrage til det, lyder det fra indehaveren af den næste 100 år gamle butik i Thisted, - Kristian har fået lov til alt det, vi laver i butikken. Han har ikke kun siddet mange timer i ur-værkstedet. Men har også været ude i butikken. Det er jeg sikker på har været værdifuldt for Kristian, siger Claus Bendixen.

Karrieren er da også allerede på skinner for den eftertragtede sølv-slåede nye urmager fra Thisted.

Han har besluttet at rykke videre til arbejde hos Metropol Ure i Viborg, som er centralværksted for en række urforretninger i Jylland.

- Jeg har været glad for at være i Thisted og fået en fantastisk oplæring, lyder det fra Kristian Østergaard, der 7. november skal en tur, sammen med indehaverparret af Bendixen Guld Sølv Ure, til hovedstaden for at modtage medaljen ved en større fejring af de nye elever på Museet Arken i Ishøj.

Her skal Kristian Østergaard modtage sølvmedaljen, der i øvrigt er designet og udført smykkekunstner Kim Buck, Frederiksberg, der selv kommer fra Thisted.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.