Udestuen er væk: Brandfolk kæmpede for at stoppe ilden der bredte sig til taget

Brandfolkene fra Hanstholm fik assistance fra Thisted og fra Beredskabsstyrelsen

Arkivfoto

Arkivfoto

Opdateret tirsdag morgen med status

HANSTHOLM:Brandvæsnet i Hanstholm rykkede mandag aften ud til en brand, som i første omgang blev angivet som brand i et udhus på Trælshøj i Ræhr lige udenfor Hanstholm.

Da brandfolkene ankom var der dog ild i en udestue, der er bygget sammen med huset.

- Udestuen var overtændt, så vi tilkaldte assistance for at få reddet selve huset. Nu har vi næsten fået slukket ilden i udestuen, der stort set er væk og huset er også brandskadet, sagde indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Henrik Gade Jespersen, kort efter klokken 22.30, hvor slukningsarbejdet stadig var i gang.

- Ilden har bredt sig til tagkonstruktionen, så lige nu er vi ved at banke hul i taget, for bedre at kunne se ilden og samtidig komme ind til den, sagde han mandag aften.

Brandfolkene fra Hanstholm fik assistance fra brandvæsnet i Thisted samt Beredskabsstyrelse Nordjylland, der også holder til i Thisted. Så der var 15 mand på opgaven.

- Huset ligger på en skråning, så mens det fra vejen ligner en almindelige villa, så er der fra bagsiden et hus med en højkælder, og det gør det lidt svært, at komme op til både udestuen og taget, sagde Henrik Gade Jespersen.

Indsatslederen regnede mandag aften med, at der ville gå nogle timer, før brandfolkene kunne begynde at tage hjem.

Ifølge vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi skulle branden tidligt tirsdag morgen være slukket, og det bekræfter beredskabet. Til stede på adressen tirsdag morgen er en brandvagt, som holder øje med, at ilden ikke blusser op igen.

Arnestedet for branden ser ud til at være i en carport, hvor der står en bil samt el-cykler til opladning. Teknikere skal i løbet af de kommende dage forsøge at klarlægge årsagen til branden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.